larssonm.blogg.se

Alina

Kategori: Allmänt

Här är hon min nya stjärna :-)

Sjukt dåligt!

Kategori: Allmänt

Jag är typ kass på uppdatering men just idag är jag sjuk så då passar det ju bra att ligga i sängen och knappa lite grann. Jag tycker ju själv att jag rätt sällan är sådär mycket sjuk men nu har jag gått och dragit på nåt länge och inatt slog det till mer ordentligt. Blir typ helt svettig av att göra någonting mer avancerat än att bara vara, fy sjutton för det.
Har egentligen inte vart så mycket spännande här, känns mest som om jag aldrig kommer ikapp mig själv riktigt bara. Att hinna göra alla sysslor och fixa med tre hästar, plus jobba, ha lite lektioner och något slags liv är inte alltid helt lätt att få ihop. Plus att jag ska komma iordning, ni hajar va? Hästarna mår fint i vart fall, Dina höll typ på att springa ner mig när jag gav henne lunch idag, hon tycker livet är sådär rätt astråkigt i liten hage och utan att göra minsta lilla.. Bubblan var på hoppträning i tisdags, var duktig med tanke på att hon aldrig hoppat så mycket någonsin och gjorde det fint. Sedan har ju jag mest bara följt henne och tyckt att allt vart bra, vilket hon utnyttjade lite när det väl blev jobbigt. Har därmed nu införskaffat ett nova-bett för att få lite bättre kontakt i vart fall då problemet sitter dels i att jag ställer för låga krav, dels att hon slår med huvudet så det är sjuttio procents glapp-kontakt ;-)
 
Fina nya kusen då, Alpha eller Alina som hon kanske, eventuellt ska få kallas, jag tyckte vi kunde säga Alwa (W hatleys ALpha) men det tycker ingen annan för att barnet-Alva heter ju så ;-) Och vi kan inte säga hurruduru längre.. Hon är verkligen jättehärlig, har stundtals lite väl bra självförtroende dock, Bubblan har fått veta sin plats och sett sig besegrad av sin treåriga hag-boss! Har ridit henne på banan ett par gånger, gått fint - lite vilt den ena gången men tydligen inte tillräckligt för att jag skulle få tugga grus. Ridit ut också, i skogsslingan vi har runt huset som tar ca 20minuter. Ensam i mörkret, gick kalasbra! Må verka omdömeslöst men just den är så avsides att jag inte riskerar någon annans än min egen hälsa. Var också lite bra att hon fick bli något osäker då hon i princip hela tiden själv anser sig veta bäst.. Vi har också löshoppat henne och hoppa kan hon, modig och duktig som få!! Igår släppte jag och Felix henne på banan så hon skulle få springa av sig lite men hon hade andra planer och hoppade duktigt allt som stod uppe på banan. Hur gulligt är inte det? Hon har föressten också lyckats montera ner sin krubba från boxväggen, mindre gulligt..

Sämst på att uppdatera!

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått skäll igen för att jag uppdaterar alldeles för dåligt .. Kan skylla lite på att jag dels fixat hela dagarna och å andra sidan inte heller haft tillgång till internet annat än med min hemskt dåliga mobiltelefon. Värt att veta är dock att vi är helt färdigflyttade nu och det känns väldigt bra. Felix och jag har kommit hyfsat iordning i vår lilla stuga, lite kartonger kvar och än så länge liten yta men också mysigt och rätt fint - jag trivs!
Är också bortskämd med att kunna pussa på hästarna när som jag vill eller bara se dem ut ifrån sovrummet. Sedan är det kanske inte hundraprocents-roligt att gå upp och fodra varje morgon och passa lite på allt annat som ska göras. Men helt klart värt det även om jag stånkar lite om mornarna.
 
Felix är förövrigt i Norge nu, så jag har huset fritt - skönt för honom att semestra också. Vi är alla rätt trötta efter allt bärande, packande och uppackande. Jag och mamma har dessutom ordnat i stallen också, man vill ju få det så bra och lättarbetat som möjligt!
Var ledig från jobbet idag, för att åka iväg med Dina till Husaby hästklinik. Måste börja med att berömma stället, vilken fantastisk anläggning och verkligen kanonbra personal. Dock så fick vi lite tråkigt besked efter en heldag där och jag fick dem att kola upp varje liten kroppsdel på henne. Hon är ju ohalt på böjprov men ändå inte helt fräsch. De kom i vart fall till vad som var fel, lindriga ligamentskador, som troligen kommer att bli helt tävlingsfriska men som faktiskt riskerar att aldrig bli helt bra. Blev lite ledsen över det men hoppas på det bästa. Och annars så ska jag göra allt jag kan för att hon ska få bo kvar här och vara mamma - åtminstone ett tag framöver.
Lustigt var också att min nya kuse blev besiktigad under tiden vi var där och fick sms-rapport om att hon var ua. Så jag och pappa hämtar henne imorgon! Ska bli jätteroligt, man ska väl inte lägga världens tyngd på en stackars treårings bogar. haha omgjort ordspråk ;-), men hoppas och tror ändå lite på detta som min framtidshäst.
 
Ha det fint, så hörs vi förhoppningsvis snart igen!