larssonm.blogg.se

Rider mig glad

Kategori: Allmänt

Seg som tusan imorse, hade tänkt vara duktig och solskensrida lite men fixade det inte riktigt. Tog in Dina istället för hon fick nya dojjor. Har bästa hovslagaren, trevlig mot både hästar och folk och kan dessutom tämja vildarna själv när så behövs :-) Käkade efter jobbet och det var förvånansvärt lätt att sätta sig i bilen i mörkret. Kanske för att jag hetslyssnade på get up, pepp! Red till Wittvång igen och trimmade några varv där idag igen. Lite segt dock att ta sig dit tur och retur ridandes tar lite drygt en timme.. Men vad gör man inte, kände mig glad efteråt över att ha tagit mig i kragen. Dessutom var Dina jättefin så det var helt klart värt det lilla besväret. Hon skuttade på som tusan och kutade hem, trodde hon blev välrastad i ridhuset men tydligen inte tillräckligt ;) Längtar dock till lite ljusare tider och till ny hästtransport så att jag kan trimma på som en galning i ridhuset jag trivs som bäst i - Loviseholm.
 
Har vart lite bildfattigt så räddar upp det med kaninhoppardina, lyckliga mig - ganska bra beskrivning på sinnesstämning. Diffus men glad :-) och till sist min fina Allis som jag tänkt på idag. Saknar henne, det är faktiskt den hästen som väckt flest känslor hos mig. (också den som släppt av mig på marken mest när det inte passat..) Hoppas på att kunna köpa tillbaka henne en vacker dag och att hon kan få några fina barn. 

Lyxledig

Kategori: Allmänt

Lite onsdags ledighet är skönt, hann med ett ambitiöst ridpass, badminton och ätit god mat bland annat :-) tack och godnatt, imorgon jobb. Riktigt trevligt blir det med!!

premiäråkning i tvåans växel!

Kategori: Allmänt

 Bubblan när hon kom.. Först nu har hon ätit upp sig så pass att det börjar kännas lite trevligt att ta av henne täcket, förut var det mest äckligt att kolla under. Vi vet ju som sagt fortfarande inte hur det blir med truten på henne eller om det ens kommer bli bra men nu beter hon sig som en häst och verkar må riktigt bra! Så igår blev det alltså premiärkörning i tvåans växel. Hade dock bett för första gången nu, tog massa bakteriedödandemedel först i munnen och sedan på bettet för att vara på den säkra sidan. Hoppade upp och red iväg tillsammans med Ida och Dina. Bubblan skuttade såklart på som om hon aldrig gjort någonting annat, konstig häst det där. I princip inriden efter två gånger i grimma och en med träns ;). Travar fint gör hon också, snart får det väl bli galopp också. Roligt! Jobbigt bara det där med att inte veta hur det kommer att sluta..
Igår lyckades jag även simma så länge att jag nästan drunknade sista längden, umgicks med min bästa Ida och till sist åkte vi på träning med Felix som charmade alla. Busade en gång för mycket för Julia men var i övrigt galet fin, jätteroligt! :)
 
 

glättigt Internet, grått liv

Kategori: Allmänt

Ärenden på stan, pass, hämtat stövlarna som fått ny dragkedja och sitter nu på swe-riges sämsta bank och väntar.. Måste ta mig i kragen och byta.. Kollade facebook i mitt väntande också och fy vad jag störde mig. Internet verkar vara mångas flykt till att leva det perfekta livet? Viss avundsjuka (en del lever grymma liv) men även sådana som är superglättiga, lyckliga är sååå upptagna fast det verkar rätt så grå i vanliga fall ;)

Brutal badminton

Kategori: Allmänt

Härliga helgen! jag uppskattar mina numera lediga helger, så mycket enklare att planera och så mycket roligare att de flesta av mina nära är lediga samtidigt!! igår lirade vi lite badminton, åt pizza och drog ut. Jag måste nog även ha slagit hål på ett mängdrekord under natten, ger endast tre bokstäver i ledtråd; lus.. 
Premiärridning på en vecka med dina, hon var pigg! Promenerade även med bubbel som jag aldrig sett så vild, friskhetstecken förhoppningsvis :) sedan badminton igen, hysteriskt roligt! Igår bröt vi ärligt ihop, grät av skratt och hade träningsvärk i magen.. Efter krockar, rackjakt osv.. Idag lite mer slipade, kan dock säga att två timmar i hallen inte är helt svettfritt ;)

Semla

Kategori: Allmänt

 Imorse väcktes jag av min mobil och en fråga om eftermiddagsarbete.. På en fredag? Jobbigt tänker ni kanske, helt grymt säger jag! Med trevliga människor, roligaste aktiviteten och gott fika gick det nästan lite för fort bara :-) 
strålande att se dina i hagen idag också, tyckte hon skötte sig fint så la bara om nytt spritbandage så gick hon vara ute hela dagen! Borstade lite på trubbel också, hon är bra fin.. Hoppas allt går vägen, tycker att hon är värd det efter allt hon vart med om. 
 
Nu under kvällen har jag och Felix ätit gott och gjort semlor, mums! Fredagsmys på hög nivå alltså efter ett gäng hektiska helger!
 

medaljens baksida

Kategori: Allmänt

Har vart hyfsat produktiv idag, började lite knasigt men lyckades iallafall fixa stallet och promenera Dina före jobbet, åkte sedan tillbaka efter och motionerade Dina & Bubblan en vända till. Imorgon är det slut på Dinas husarrest och hon får gå i hage halva dagen :-) Sedan har även Felix och jag hunnit med att bada på gustavsvik, var sjukt roligt faktiskt och känns som att jag kommer utnyttja mitt årskort där så mycket som möjligt!
 
Så mycket som möjligt ja, hur mycket är möjligt? Har någonstans på något sätt motiverats till att sätta relativt höga mål, ha ett konstigt intresse och givetvis så krävs en del för att ta sig dit. Hur mycket är det värt då? Vad är realistiskt att förlora för att i slutänden segrat och nått sitt mål?
Bella & Moa 2009, redan då otroligt ocoola.. :-)
Jag saknar många av de vänner jag en gång vart nära och umgåtts med. Dock så har jag ett sådant liv att jag inte kan underhålla alla bekantskaper jag har. Vilket är helt tragiskt, jag har träffat otroligt många underbara människor men det är i princip helt omöjligt med 24timmar på ett dygn att jobba, träna, äta, sova och umgås med alla med den målsättning jag har. Det är inte helt enkelt att hålla på med hästar.. Kan många gånger känna mig lite ledsen över sådant, att jag till exempel prioriterar tävlingar framför galna fester eller att åka till stallet i 20minusgrader istället för att fika med tjejerna som de flesta andra..
Samtidigt är det ju ett val jag gjort och jag har en, kanske mindre, stadig skara härliga människor som på något konstigt vänster står ut med mig, De behöver ingen direkt presentation, för även om jag kanske är dålig på att uttrycka det så tror jag att de innerst inne vet. Tror också att man med vissa personer vet att även om man inte träffats på ett tag så har man ändå alltid varandra.
Därför saknar jag Bella extra mycket, hon har väl precis som alla människor vissa brister men jag älskar henne med dessa inkluderade väldigt mycket. Vi gjort nästan allt man kan tillsammans, ett tag bodde vi i princip ihop - har otroligt fina minnen från den tiden! Bella är en vän som man alltid kan räkna med, hon säger som det är och styr många gånger upp, typ när jag bara gör maten halvfärdig.. eller när jag håller på att komma sent, eller när jag inte vill åka till stallet ensam, då hänger hon alltid på! Hon har alltid de bästa filmerna på g, hon har alltid de snyggaste kläderna i garderoben, hon har alltid minst tio galna-skratt på lager och får mig att må sjukt bra! Snart är hon back in town och ingen är lyckligare än mig :-)
 
 
 
 
 
 
 

Blickar framåt

Kategori: Allmänt

Blev idag återigen påmind om att leva varje dag fullt ut. Är tacksam över det jag har, inser hur otroligt lätt det är att allt rycks ifrån en. Idag har jag promenerat med mina fina hästar och sedan jobbat en stund. Har sedan umgåtts med bra brantsbergare och fina Felix :-) 
 

Hård som sten

Kategori: Allmänt

Dina var som sagt hos doktorn idag och allt så bra ut och blåsljudet på hjärtat var borta. Troligen orsakat av stressen, vilket inte är så konstigt. Dina är en kämpe, förstår inte riktigt hur hon kunde klara sig så fint. Känns otroligt roligt och nu kan vi åter satsa framåt om ca tio dagars vila och promenader. Värst blir nog boxvilan eller det är inte så farligt, värst är promenaderna under denna eftersom hon blir som en tiger att leda men fem dagar till ska vi nog kunna klara!
Bubblan hade det party när vi var borta också, där gick de helt plötsligt 6 hästar i samma hage istället för 2+4 i två hagar.. Någon hade vält all tråd emellan hagarna och sedan umgicks de allihopa, de verkade tycka att det var väldigt trevligt hela gänget ;)

see beneath your beautiful

Kategori: Allmänt

De där tio dagarna räckte bara till att bestämma sig för att bestämma sig senare, som en klok person sa i efterhand. Lagom till nya året hade jag en vision klar för mig, som sedan har stakats ut mer på vägen. På nyår så lovade jag mig själv att träna mer och tävla 140. Sedan har jag givetvis fått bryta ner detta till mål, delmål och träningsscheman med träningsdagbok och så vidare. Allting har flutit på väldigt bra faktiskt, har även varvat nytta med mycket nöje. Helt enkelt så har jag fått mer energi till roliga saker också när jag tränat och ridit mycket :-).
 
Julafton, juldagen, nyår och ett gäng andra tillställningar var otroligt trevliga måste jag få börja med att säga med underbara vänner!
juldagsridning, så här hade vi tänkt att rida runt hela året ;)
 

Jag har även kommit igång helt otroligt bra med Dina. Har tränat väldigt flitigt sedan nyår och hon bodde även över på Loviseholm under ett par dagar och då blev jag än mer motiverad med grym hjälp, fina hästar och så vidare. Har fått till henne bättre på marken vilket har hjälpt mycket, sedan har jag även börjat använda ett annat bett delvis. Det är ett rakt babypelham i gummi, med det får jag min hand mer stilla då hon drar mer med det andra och varken jag eller Dina är tillräckligt starka för att få till varje pass bra utan dragkamp med ett vanligt tränsbett. Målet är givetvis att komma dit men känns bättre att få henne rundare och bättre nu när jag varierar för hållbarhet och kvalitet.
 
Var på väg till tävling med Dina i söndags, kände mig otroligt motiverad till att göra bra resultat då hon vart så otroligt fin och jag hittat väldigt rätt i min ridning. Dock så stoppades vi av en olycka, väldigt tråkigt och ångestladdat men det verkar ha gått bra för alla oss inblandade. Går dock mycket om och men igenom huvudet men finns inte mycket jag kan göra åt det nu. Mest glad över att alla klarade sig så pass bra. Idag ska Dina på vetcheck därav, tror att det kommer att gå bra. Hon är nog den mest tappra och kloka häst man kan finna i hela denna värld. Jag är glad att hon fortfarande finns här hos mig.
Har tänkt ta upp skrivandet igen, jag tycker det är otroligt roligt att se tillbaka på allt jag gjort under föregående år och jag glömmer så fort. Kan vara bra att ha ett verktyg på vägen där jag kan se vad jag gjort, vad som hänt och så vidare. Så glömmer jag, tjata på mig :-)
 
Fina tjejer och nyårsmiddag
Lördagens middagsbjudning, det bästa jag ätit under hela året :-)