larssonm.blogg.se

Glädjeyr och galet trött

Kategori: Allmänt

Lyckades med hästskötarexamen! Tjiho, var inte alls sådär hemskt som jag läst på internet. Krävande och lätt militäriskt må man kanske tycka men absolut inte livsfarligt. Ja var dock nervös för det mesta. Nu har jag vart hos mina egna underbara hästar och sedan kom jag hem - till värsta festen :-) Käkade tårta! Fick finvin, choklad, blommor, ny longerlina, en bok, ett par nya ridbyxor och ett par Veredus young jumper. (vet inte riktigt om jag ska behålla dem eller inte, sjuuuk dyra bara för att babyhästar som trubblan ska slita ut dem..) Tack snälla min fina familj för det! Skriver mer om min upplevelse lite senare, blev lite utpumpad av att gå upp tidigt och ha typ maxpuls en hel dag i sträck ;-)

Ändrade planer, men det gööör ingenting!

Kategori: Allmänt

Hade tänkt bli hästexpert på en dag genom att vara i stallet hela förmiddagen och plugga hela kvällen. Blev inte riktigt så nu då, dels för att jag inte ville sova för tidigt när min lilla hund inte var hundra och sov lite längre därav. Men nu vill jag inte heller lämna honom ensam hemma, så jag läser på lite nu och gör det där andra ikväll :-). Han mår visserligen lite bättre nu men ändå. Måste hålla honom lite i tassen i eftermiddag också när han ska iväg och fixas helt. Det är ju trots allt en fin dag och klagar inte över att behöva spendera den med fina hundar i solen!

Sjukling

Kategori: Allmänt

Var iväg och simmade förut, cyklade dit och hem också. Gick sjukt fort! Mest för att vi hade mycket att prata om tror jag. Solade, måste jobba lite på brännan. Alla mina ytliga sidor kom fram, tränar för att vara spinkig, solar för att vara brun och pratar om dem jag gillar men framförallt inte förstår mig på. Min hater kom fram med andra ord.
 Sådana saker som gör en flicka lycklig för en stund. När jag sedan kom hem till min hund, den finaste hunden i världen som är jättesjuk kändes det väldigt tungt. Och obetydligt att jag kanske inte klarar mitt hästskötarprov eller att vissa människor inte ens kan stava till respekt. Känns så himla tråkigt, veterniärjouren i Kumla verkar mest vara ett skämt eftersom de stänger klockan 22 - och inte heller kunde bemöda sig med att ta emot vår hund straxt efter 21. Trots att han har en böld som han mår så dåligt att han skriker och gömmer sig under sängen för. Inte ens boka tid imorgonbitti kunde man göra - nä då fick man ringa när de öppnade klockan 8. Dit kommer vi heller aldrig åka, någonsin med något djur om vi har andra alternativ. De gör ju reklam för att ha jour dygnet runt? Var så mycket snack om det där förut men ikväll fanns det tydligen absolut ingen som kunde hjälpa oss.Det finns duktiga andra veterinärer här som tur är!

Snygga hästar!

Kategori: Allmänt


Idag ställde mina fina upp som provdockor. Lite spridda resultat, Dina gick att fläta på 17 minuter medans Bubblans frisering gick in på knappt 8minuter. Dels så är Dina betydligt mer hårfager men dessutom så är det inte rikrigt hennes favoritgrej att bli flätad och hon lämnar en del protester. Det var trots allt rätt roligt och jag känner mig något, pyttelite lugnare nu. Det blir väl som det blir, även om jag kommer gråta blod om jag failar. Visst är Bubblis söt i vart fall? En riktigt dressyrdrottning tro. Nu ska jag snart iväg och simma bort alla mina problem och även försöka få till lite bränna så jag slipper blända hela omgivningen. Sedan somnar jag nog med nuvarande bibeln. Ha en fin kväll!

vinnarskallsångest

Kategori: Allmänt

Vet att jag tjatar men nu börjar min nervositet bli till lite ångest inför hästskötarprovet. Jag har pluggat, jag har förberett mig även om jag behöver träna mer på vissa delar. Frågan är bara om jag lagt ner energin på rätt saker. Återstår att se helt enkelt. Blir till att plugga tills jag kan typ allting baklänges då. Har inte jättemånga hästar att rida och är ledig idag så det blir bra uppladdning!

hold them horses

Kategori: Allmänt

Hallå där! Nu har jag vart sådär som en vilsen, dålig kompis som inte hör av sig. Alltså mig själv då.. Jag har haft en ovanligt busig helg om jag ska vara riktigt ärlig. Är nog solen som gör det tro? Sedan vi hördes sist så har mycket och lite hänt. I fredags jobbade jag, var otrevlig mot mina föräldrar, red en underbar Bubblan och blev snäll igen. Grejen är ju den att man kan inte sitta upp och vara arg, framförallt inte på en unghäst utan då krävs full uppmärksamhet och då rinner allting bara av mig. Skönt att ha en terapeuthäst, kan knappast säga att det är billigare än en riktigt dock?
Vi var på fotboll också, jag, far, svärfar och Bella. Det var kul, Felix lag vann igen! Superbraiga. Sedan köpte vi kebab allihopa. Vet inte vad ni tänker på när ni säger kebab? Jag tänker rulle iaf. Blev totalt dumförklarad,
Far1 Nääää Moa, KEBAB med BRÖÖÖD. Far2 Nääää Moa, kebabPIZZA. Lätt att veta då, lyckades till sist få ihop det dock. VIsst säger man blandad sås också? Pappa och Bella säger "mellansås"? Sjuka människor!
Vi spelade i vart fall kort hela natten, spontant slår sällan fel.
 
Igår så tränade jag Vilma när hon red Felix. De hoppade himla fint tills hon hamnade lite på sned och han tyckte att det var helt sjukt läskigt och skuttade lite så hon trillade. Skulle trimma på honom lite då, helt sjukt att han kan hoppa hinder med en enorm människa. Kände mig dock som en otrolig beridare när han lyckades få av mig efter ett par varv. Tufft, att inte kunna hålla sig kvar på en B-ponny. Dock så har han ju typ inte ens en halvmeter hals så får väl skylla på det. Red ut med duktig liten häst och blev sedan utdragen på promenad av en annan.. På kvällen hängde jag med Bella på en av stadens gungande öar. Det var fint det! Trött idag alltså efter två skapligt sömnlösa nätter. Sova kan man väl göra när man blir gammal? Känns som ganska så stor risk att jag somnar med hästskötarboken i nyllet idag igen.. (superpanik över tre dar kvar till prov också..)

Ridsport/ destruktiva ryttare/ att älska hästar

Kategori: Allmänt

Jag älskar när vi får ridsport i brevlådan! Oftast har jag svårt att ta mig tid att läsa hela direkt men vet att jag har en del minuters fin läsning under veckan åtminstone. Har nu kommit till sidan 12, där man kan läsa Kerstin Andrés krönika apropå vinnarskallar. Inser att jag ska lägga min bittra -det går inte att rida och leva ett normalt liv utan att minst äga ett oljebolag- röst på hyllan. Jag har ju valt att lägga mitt liv på en sjuk grej.
 
 För att jag har någon konstig glädje i att låta hästar äta mina tusenlappar jag tjänar. För att jag verkar gå igång på att riskera livet. För att jag uppskattar att vara konstant lerig eller smutsig. För att det är väl som folk betalar massa pengar för extremsport för att under sommarhalvåret bli ihjälbiten av djur och svettas för att under vintern förfrysa varje kroppsdel. För att ridkläder är tio gånger så dyra som vanliga. För att hästar låter en inte vila eller vara lat en endaste sekund.
 
Okej, ska sluta vara överdrivet ironisk.. Jag älskar känslan när allting funkar. Jag älskar känslan av att hästar alltid gör sitt bästa. Jag älskar känslan av att en häst förstår det man lärt den. Jag älskar känslan av att förmedla någonting till eleven som vill lära sig. Jag älskar den diciplin det krävs för att komma steget längre. Jag älskar att hästar hela tiden driver mig framåt - genom hela livet. I allt jag gör.
 

Duktigt gäng

Kategori: Allmänt

 
Såhär fina var mina ridtjejer och lilla ponny igår! De var verkligen jätteduktiga, skötte framridning och allting snyggt och fick riktigt fina protokoll att ta med sig hem igen. Båda fick kommentaren fin ponny och att de red med fina hjälper och bara behövde fila lite på formen för att få riktigt höga poäng. Snart så får varenda ponnyunge passa sig för deras lilla team! Jag är imponerad över hur bra de kommer överens också, de kompletterar varandra rätt bra. Är nog det som gör det.
 
Idag har jag lagt ner halva min dag på kliniken med Dina. Hon hade som misstänkt lite ont i bakknäna som kommer från ryggen som kommer från sadeln. Den behöver helt enkelt vara en storlek större i sin bomvidd. Lite som jag trodde och med en enkel orsak och därmed lösning. Fick lite laser också av en equiterapeut som var där. Fick dock ingen tid igen förrän om tre veckor tyvärr men då antar jag att det också blir helt bra vilket är det absolut viktigaste. Underbara Dina måste ju må som den prinsessa hon är och jag har ju Bubblan att tuta runt på och som verkligen behöver varenda sekund ridtid hon kan få. Så hon blir riktig tävlingskuse någon gång!
Käkade sedan lunch med min bästis på marieberg, var med mamma och nu sitter jag här. Inser att jag är tvungen att bläddra lite i hästhållning i praktiken. Jag vill nämligen klara det där provet. Har blivit helt jättedålig på att studera sedan jag slutade skolan inser jag. Universitetet, ni kommer få svårt att träffa mig!
 

Nothing changed at all

Kategori: Allmänt

Väntar på mamma, man kan inte anklaga henne för att vara snabb alltså.. Skulle vara hemma från jobbet vid två så jag ville vänta in henne och hinna säga hej åtminstone. För sedan ska jag till mina hästar och pussa på dem, eller mest städa det de bokstavligen skitit ner.. Och sedan har jag lyckats få tiden till att kolla på duktiga tjejerna som ska rida Felix på Pay and Ride ikväll. Mer nervöst att kolla på dem än rida själv, vill ju att de ska lyckas. Och det är inte världsenkelt att rida direkt heller men tror att ikväll blir de bra rundornas kväll :-)

Smoking is Not

Kategori: Allmänt

Idag har jag vart på kurs med min bror. Det var roligt och man fick fika. Viktigt! Sedan så pratade de om Örebro kommuns policy apropå rökfri arbetsplats. Efter den genomgången där de bland annat berättade om att man endast fick röka under obetald arbetstid gick vi ut på en bensträckare. Vad gör ett gäng smarta? Ställer sig och röker. Efter en genomgång att man inte får röka under betald arbetstid, vilket ju kursen var. Strålande insats. Så att man skäms, över vuxna människor.

Lite mycket

Kategori: Allmänt

Har lite mycket i mitt lilla liv just nu, förlåt! Är ju som roligast att berätta när det händer grejer men tiden finns när man har tråkigt. Knasigt det där! Idag vaknade jag vid nio, läste hästskötarboken. Vaknade upp med boken i ansiktet vid tolv igen. Skit! Panikar på det där, vill helst förtränga hästskötargrejen men måste, borde och ska.. Att jag sedan gick upp sent straffade sig..
 
Åkte till stallet, red Dina och betade Desse. Longerade även fantastiska Bubblan som fick fint inspänd idag. Hon är bra underbar hon, lättlärd och fin! Såg att Örebro RT har P&J 12juni.. Då tusingen borde hon väl vara styrbar nog att kliva över lite snubbeltråd?
Fick sen inspriationsknäpp och rengjorde hinkar och krubbor, Bubblans krubba är en klass för sig.. Fy vad hon skitar ner med sin specialkost, minuspoäng på henne där. Hjälpte Vilma också, hon var så fantastiskt duktig idag. Då hade klockan tickat från 14 till 19 och då hade ju Felix match..
Lätt hungrig drog jag dit i hopp om att få en varmkorv till lunch/middag men det hade de minsann inte. Felix lag var dock helt grymma och med mitt underbara klacksällskap var det otroligt roligt att vara där - helt klart värt att vara lite hungrig för. Åkte till snälla Bella sen, fick cupcakes och hade mys :-) Nu har jag landat lite hemma, imorgon är det tidig uppstigning för kurs som jag inte riktigt har koll på vart den ligger men det löser sig nog!
 
 
Bilder som Vilma tog idag, visst är de tuffa? Önskar att jag också hade sådär cool mobil och kunde fixa sådana :-)

inredningsfeber!

Kategori: Allmänt

Har blivit helt uppslukad av inredning, antgaligen smittad av de duktiga på jobbet! Ska nog iväg och fönstershoppa lite snart ;-)

Härjar

Kategori: Allmänt

Igår var jag iväg och härjade med min vän Johanna! Sjukt kul för en pensionärstant som mig att komma ut! Upp imorse var segt men pussade mina fina i stallet, åkte på kalas och snart ska jag ner och kolla Felixfotboll. Ösigt med andra ord :-) härlig helg. ps. Min mobil är stendöd nu, ring gärna felles mobil om ni vill nåt trevligt! Kram
Å

Och med ett låtsas leende med dig så svårt att laga!

Kategori: Allmänt

jag vet nåt som inte du vet? är en ganska så bra låt idag ;-)
 

lite starkare, lite bättre!

Kategori: Allmänt

Här är Bubblan 2.0! Lite starkare, lite tyngre, lite bättre än när hon anlände i höstas. Bland det roligaste med att rida är att få resultat. Både på tävling och dem man ser och känner! Bubblans blir ju dock lite extremt då hon både var mager, oriden och ung. Extremt roligt alltså! Idag galopperade hon ute igen, som om det var det enklaste i världen. Inte rädd för nåt, utom Arvid i traktorn möjligen. I helgen får hon äta gräs med fanta och vila så att hon kan träna och bli lite bättre även nästa vecka. love#horses

Söta liten!

Kategori: Allmänt

Igår longerade jag söta Bubblan inspänd, hon var superduktig! Dina var också jättefin. Glad över att ha så fina hästar. Igår var vi på fotbollen, de vann! Var en jätterolig match att se, vi firade det hela en stund på max efter till och med ;-) Nu har jag pluggat hästteori (väldigt snabbt och dåligt gick det dock) och vart ute i bästa vädret med våra fina hundar. - nu jobb! Sen hästtämjning i eftermiddag, allting känns otroligt lätt i SOLEN! puss

Shape up

Kategori: Allmänt

Är trött och seg. Ändå borde det väl inte ta sjukt lång tid att gå upp? Idag har jag nämligen bara hunnit plugga sisådär en timme och ätit frukost. Farligt att vara ledig, tur att verkligheten jagar ikapp mig om ett par veckor. Nu ska jag rida i solen till kvittrande fåglar, det kan nog inte slå fel. Och ska skutta lite med Dina, om hon känns bra får hon nog hoppa en klass i Kumla på lördag. Hoppas :-)
Ikväll är det fotbollshuligani på schemat också, känns som en rätt fin dag!

så nära men ändå..

Kategori: Allmänt

Diggar den här bilden på Leffe, han är verkligen helt besatt av katter. Han önskar sig en själv nämligen. Inte någon vanlig katt-hund kärlek utan en äkta, han skulle verkligen ta hand om den heeela dagarna. Gosa ihjäl den möjligen ;-)
Idag pluggade jag mer hästteori, snurrar i huvudet snart! Red också mina damer i stallet. Bubblan visade sig från sin trotsiga sida och visade att hon minsann kan bocka och fara lite om det inte passar.. Hon är rätt ambitiös men har också en del tryck och blir förbannad när hon inte fattar. Tur att det fortfarande är på missförstånds-gulliga stadiet. Vi blev båda svettiga idag på grund utav detta! Sedan red jag finaste underbara Dina i dressyrsadel. Nu är hon som vanligt igen, sjukt skönt! Kan absolut satsa på en dressyrkarriär i framtiden med henne alltså! Puss på fina dina<3 Jag har fått goda jordgubbar av mami också, snart ska hon jag och felle köpa lite gyros också. Mittiveckanlyx alltså!

Bubblan hoppar

Kategori: videor

Bubblan hoppar sitt högsta någonsin ;-) Är dock otroligt talanglös när det gäller filmklippning, annars hade jag nog bara lagt ut det första "språnget" och lite bakom. Det andra är ju lite vingligt och slutar i slängtrav och jag är ungefär överallt.. Blir väl dock mer ärligt med allting dock, skulle överdriva om jag sa att hon gjorde allting perfekt. Hon är ju trots allt bara en baby :-)

Fina framsteg

Kategori: Allmänt

Ikväll åkte jag tillbaka till stallet efter morgonmockning och jobb. Kändes helt okej efter ett par jordgubbar i kroppen. Duktiga Bubblan var först ut och fick skutta lite idag! Vilket gjorde att saker och ting kändes mer än okej. Hon tittar inte, har inte en tanke på att springa åt sidan trots att hon tar sina språng utan infångare och allting. Lite för bra för sitt eget bästa kanske? Fick hoppa med en plastbom utan fyllning, med andra ord en sådan som trillar vid en vindpust men jag vill att hon ska fortsätta vara modig och struntar i om den där bommen far all världens väg. Även om hon kanske inte kommer att bli världens försiktigaste så mesar jag mig, hon är ju trots allt ingen vanlig häst och har bara kunnat galoppera senaste månaderna utan ryttare. Så stärka sig behöver hon ju minst sagt göra, därför ska det bara vara roligt nu :-)
Longerade Dina, älskar verkligen henne. Därför velar jag fram och tillbaka, nu är hon helt sjukt fin men vill inte att någonting ska hända henne. Är ju dock svårt att linda in en tävlingshäst som behöver träna i bommull.. Hon får ett par dagar till och om jag fortfarande velar då så får hon en spruta eller så rider jag på som tusingen. Bestämt! Promenerade med Dessan sen så han skulle få beta. Svårt att ha en rastlös häst som också ska kunna äta på promenaden - hackamore med kedjeskaft fungerade bra!
 
Tänker lite för mycket såhär på kvällen, har någonstans bestämt mig för att gå lite vidare med mitt liv. Har ju som jag tjatat om en plan för nästa steg men bittra kvällar som denna tvivlar jag starkt och skulle helst lägga mig platt på marken och få någon att bestämma, ordna, krångla och fixa åt mig. Kanske bra med sådana stunder också, så att man kan njuta några minuter på underbara hästar till exempel :-)

Hovslagare Larsson

Kategori: Allmänt

Idag gjorde jag min tappskokurs, det var riktigt kul fast väldigt svårt! Visste inte riktigt vad jag skulle göra av benet samt att jag är rätt klen. Kändes som ett helt träningspass bara att ta av, fila lite, räta ut och spika tillbaka skon. Hovslagare är tuffa människor! Fick hoppa in och jobba lite, kul! Dock lade jag ner mina ridplaner, kändes som om att jag behövde lite tid för hästhållning i praktiken. Jag tycker det är rätt okej och dessutom rolig läsning men jag får ångest av varje mening, alla fel jag kan göra och bara bävar inför min provdagsnervositet!
 
Hästarna fick alltså vila idag. Kanske lika bra, måste ringa om Dina nu och Bubblan fick ju skor idag! Duktiga Bubblan, protesterade bara lite tills hon blev snäll av diverse mutor.. Hon behöver nog en invänjningsdag av sina blänkande dojjor. Jag är jättesugen på att komma igång och tävla och träna nu dock. Känns lite längre bort än förut bara. Dina behöver kollas innan hon kan starta, Bubblan har en bra bit kvar och Desse har ingen tävlingsplanering alls längre. Från tävling varje helg till.. Ingenting! Hästar gör livet lite mer spännande skulle man kunna säga. Ska dock inte klaga, finns de som har betydligt mer otur än mig och vet ju vad Dina har för pyttelitet fel och Bubblan gör ju så pass mycket framsteg att hon snart kan  håva in rosetter på tävling ;-)
 
 
 
 
 

framtidens visioner!

Kategori: Allmänt

Gillar inte uttrycket att man "väntar på att livet ska börja". Vi lever ju här och nu, det kan man ju inte vänta på. Däremot är jag så beredd att ta nästa steg nu, steget in i en ny fas i livet. Känns som om att jag äntligen har fått klarhet i vilka drömmar jag har och kan nu ta itu med vad som krävs för att ta mig vidare. Skönt! Är framförallt sugen på att arbeta och leva hästrelaterat just nu. Även om det är svårt så är det långt ifrån omöjligt. Särskilt eftersom att jag uppskattar ridundervisning så väldigt mycket. Att leva på bara ridning är nog för mig uteslutet men lite av varje är nog allra bäst! Gillar därför bilden ovan, man kan uppnå det nästintill omöjliga bara man ger sig tusan på det!
Här har vi en ung likasinnad som tränade idag! Jag älskar verkligen att se framsteg och den glädjen det ger när saker och ting faller på plats hos ryttare och eller häst :-) Är lyckligt lottad att jag lever det livet jag gör. Trivs med dem jag har runt omkring mig och får göra det jag älskar. Klagar inte på det, bara att jag just nu är helt inne på att ta det till nästa nivå :-) Önska mig lycka!
 

Stopp eller galopp!

Kategori: Allmänt

Nu har vi stannat till i hjortkvarn och ätit jättegod glass. Höll på att trilla ihop när jag gick ur bilen dock, kändes bra och roligt att rida barbacka ut på dina igår men det gjorde sitt.. förutom att jag red barbacka så provade jag även nytt hack på en vrålpigg häst. Bra balansträning att hålla sig kvar på en bockande dinis, nu sitter jag däruppe ett par år utan avbrott igen förhoppningsvis ;-). inte bara jag som var grym igår, lilla bubblan galopperade på ängen med mig som om hon aldrig gjort nåt annat! Bra djur, värda sin vila nu när jag är borta över dagen!

Trip

Kategori: Allmänt

Påväg till Linköping! Blir kuul :-) fått hjälp av min skötare med hästgubbekeps ! 
 
 

Lataste masken..

Kategori: Allmänt

 Skulle egentligen ha börjat 8 idag men börjar nu istället inte förrän 12. Ett ypperligt tillfälle att fixa stallet innan alltså men nä, då håller jag bara på och sover ligger sedan i sängen och funderar på allt möjligt tråkigt jag måste, ska eller behöver göra. Tills klockan är så mycket att det inte är så stor idé att åka ut till stallet.. Äh, kan väl surfa lite nu innan jobbet. Gör mig inte så mycket att hänga med hästarna en fredagskväll heller! Smörjde alla hästsaker jag använder ofta igår också, så lite produktiv var jag då också trots lite ledighet. Har även lyckats förlägga min bankdosa, som alltid, och är lätt sur över det också. Har inte den vildaste aning om det är tusenlappar eller ören kvar på det för tillfället. Typiskt!
lig

Seg som en deg.

Kategori: Allmänt

Jag hade roligt igår, "artisten" var dock en sjuk besvikelse. Så tråkig och mindre bra, blä!
Idag mös jag med Felle, var iväg och handlade paddar till hans ben på hästaffären. Lite konstigt må det kanske vara men han har rätt besvärliga födelsemärken så det behövds. Väl därinne insåg jag hur sugen jag är på att köpa hästsaker, ska nog spara lite på pengarna och köpa lite hästgrejer istället för att fortsätta pressa min garderob.
Red Bubblan idag, hon hoppade till och med ett pyttelitet hinder. Väldigt gullig och hon gör inte saker krångligare än de egentligen är. Sedan är hon kanske lite väl pigg stundtals men hellre att hon tycker det är roligt än tvärs om! Dina fick vila, tyckte hon såg lite halvdan igår igen trots att hon tagit det lugnt ett par veckor nu. Tror att det är bakknäna som spökar lite igen. Dina behöver nog helt enkelt lite hjälp på vägen för att bli på topp igen. Efter det så får tävlingarna passa sig :-) Desse är sjukskriven ett par veckor, han har rätt ont. Väldigt tråkigt men förklarar en del, han är ju typ världens snällaste egentligen.
 
På måndag ska jag göra min tappskokurs, sista biten innan hästskötarexamensprovet. Det blir nog roligt, ska räta en sko på Desse och sedan ska Bubblan få framskor - hon blir lite ömfotad nu när hon går något hårdare. Har dock superångest inför själva hästskötarprovet men tydligen inte mer än att jag inte tar tag i boken och läser eller
longerar varje vaken timme som jag kanske borde..
Ska nog läsa lite nu. Felix har match nu i Frövi, sa att jag skulle komma men stannade hemma. Får dåligt samvete över det men kände att jag inte hittade, orkade eller ville stå ute i regn. Jag är dock skyldig honom att stå ute flera dygn i snöstorm minst eftersom att han ställer upp på i princip allt konstigt jag gör. Typ åka på hästtävlingar hela dagar... Måste komma på ett bra sätt att gottgöra mig.. Han gillar ju chips, om jag köper alla de har på parkhallen så kanske vi går jämt upp? ;-)

Begging

Kategori: Allmänt

Love work måste jag börja med, dansade loss - hade liksom eget party på jobbet! Underbara människor där :-)
Love horses också, lite för mycket ibland. De är helt enkelt inte alltid experter på att hålla sig fräscha, krya på dig Dessan!
Ikväll ska vi på Anton Ewald. Tycker personligen att han borde ha vunnit melodifestivalen. Sedan vet jag inte hur kul det är att lyssna på någon som bara gjort en låt? Hoppas att han kör begging fler gånger i rad istället för någon dålig låt ;-) Är dock rätt pepp på att bara vara, träffa folk och för en stund förtränga allt som är minsta lilla jobbigt.

skitskötare

Kategori: Allmänt

Att det ska vara så jävla krångligt att bli hästskötare.. Det handlar ju bara om att gå det för att ta sig vidare - jag menar hur många arbetsgivare bryr sig om skötares utbildning? Bra kontroll kanske men vissa saker är lite överdrivna. Jag fattar inte liksom vitsen när det handlar om "branchens krav på hästskötare" vilken arbetsgivare vill att deras skötare ska sätta båda fötter i stigbyglarna före röven hamnar i sadeln eller vill se militärisk longering? Inte ens de allra bästa jag har haft turen att se praktisera både ridning och longering håller inte på med sådant utan med mindre militär och mer känsla. Alltså, de flesta delar i examen är verkligen otroligt bra att kunnna, inget snack om saken.  Vissa känns bara gammalt och militäriskt som förs i arv utan hållbara argument. Jag och ingen av mina tränare kan egentligen förklara vitsen med dem. Någonstans måste väl hästkunnighet och känsla komma först? Känns som om provet kanske behöver modifieras? Fast jag har ju inte gjort det utan detta är alltså bara hörsägen, återkommer i slutet på maj..
Skriver nog mest för att jag är otroligt nervös och att det skulle kännas som ett sjukt nederlag att misslyckas - jag menar det där både borde och ska jag ju egentligen klara. Känns dock otroligt lång borta nu.. :-( stress..

Friend

Kategori: Allmänt

Jag och finaste Desse <3

panik..

Kategori: Allmänt

oh my, fick just ett preliminärt besked som får mig att må lätt illa.. måste ta tag i livet..

Motivationen tryter..

Kategori: Allmänt

Inte jättepepp på någonting just nu. Red dock Dina lite mer ordentligt idag igen och åh, hon är verkligen helt underbar när hon sätter den sidan till! Fick mig att orka lite mer. Vänliga gester är en annan sak som ger mig motivation, tack gulliga människor för sådant. Behöver ju inte vara någonting enormt utan bara en så liten sak som att få mat serverad är ju rätt grymt! Jag och mamma kollade på ett helt idylliskt hus idag, hade precis den rätta känslan inuti och allting men låg helt åt skogen fel. Undra varför det liksom inte vill bli vår tur än?
 
Nu ska jag ägna mig åt ett nytt sjukligt roligt tidsfördriv, Felix har nämligen gett mig the sims 3. Varning för det, alltså riktigt farligt! Kan inte riktigt slita mig ifrån det...

Galna pensionärer!

Kategori: Allmänt

Kan erkänna att motivationen var otroligt låg när jag skulle till stallet imorse. Ville bara ligga ute i solen och göra absolut ingenting hela dagen istället. Så tråkigt när man känner så! Blev lite bättre när jag väl kom ut men var rent allmänt rätt så tråkigt. Antar att det beror på lite begränsade träningsmöjligheter, halvigång hästar som skulle behöva trimmas järnet samt att jag har en ganska hög procent ensamhet. Inte överdrivet motiverande med andra ord. Hoppas att jag är tillbaka på banan snabbt! Gosade lite med Bubblan , lätt trevligast av hela stallvistelsen. Tur att jag ibland kan uppskatta lite sådant pyssel numera också!
Vi snodde med Leffe & Tasse till Marieberg efter att vi blivit bjudna på jättegod middag av mami. De har vart lösa och kutat runt som galningar efter en tennisboll hemma på tomten efter fin promenad i världens bästa väder! Man kan tro att de är två valpar så vildsa som de är ;-) De blir dock tio och elva i höst så de är ju egentligen gamla gubbar. Trots att de är hemskt olydiga ibland och hittar på allt möjligt konstigt så älskar vi dem väldigt mycket, så det är de perfekta fredagsmyset!! Har också tagit en avokado till kvällsfika, komplett kväll med andra ord.

Höga krav,

Kategori: Allmänt

Jag föddes med höga krav på mig själv. Jag vill alltid bli bättre på allting och framförallt det som intresserar mig. Jag får panik på lathet och om jag gör ingenting för länge och obefogat mår jag rätt dåligt. Att vara ambitiös ses ofta som någonting positivt och som ett tecken på karaktär - så länge man inte går för långt i vissa sammanhang. Exempelvis att börja vara hälsosam och sluta i självsvält går från att anses som stark till en liten person. Att däremot slita ut sin kropp helt och fullt i idrott är rätt accepterat. Tur att jag satsar mer på sistnämnda än någon slags modekarriär med andra ord.
 
Personligen har jag sällan några problem med mina krav på mig själv. Även om de ofta är höga och jag har drömmar jag vet att jag måste krossa lite någon gång i framtiden så gillar jag ändå att ha mål och ambitioner. Utan dem skulle jag väl mer eller mindre ha ett liv i stillstje.
Mitt problem förstod jag inte förrän en väldigt klok människa förklarade det hela för mig: "Du förstår, om man har väldigt höga krav på sig själv så har man ofta även det på andra. Även om de kraven inte ens är hälften så stora som ens personliga så klarar inte alla människor av att uppfylla dem."
Detta är mitt problem och jag önskar att jag kunde göra mer för att dämpa det. Alla är ju olika och i olika faser i livet och det bör man ju acceptera. Men ändå blir jag omåttligt irriterad på dem som verkligen bara glider med någon slags det-löser-sig-nog eller framförallt någon-annan-ordnar-det filosofi. Någonstans måste man ta ansvar för sina handlingar. Ansvar för sitt eget liv, sin egen lycka och situation. Man kanske inte kan styra vart livet tar en men man kan ju styra hur man tar sina med- eller motgångar. Att leva där man inte trivs är ingen bra idé. Tror inte att man varken själv eller ens nära mår bra av det - jag retar mig dessutom på det.. Fenomenet försvinner dock inte, så jag antar att jag måste träna lite på att bita mig i tungan. Eller samtidigt vill jag ju säga till och rycka upp dem men måste hitta ett mer konkret sätt än att vänta tills jag är skitirriterad och spotta ur mig min frustration. Lever & lär..
 

Ensam med chipspåse...

Kategori: Allmänt

Är värd lite chips till middag efter att ha städat i stallet, fixat och ridit. Käkade också lunch med min bästa vän! Gäller att passa på så fort man får chansen, jag betalade även min mat med mestadels enkronor.. Vad gör man inte när hjärnan tagit semester i det fina vädret? Hälsade på min gulligaste kusin och faster, jag och Tove kollade sedan på fotbollen. Det var roligt! Nu har jag godkänt min deklaration också, tur att de påminde på radion! Ikväll ska jag bara vara, kanske även ta en avokado också. Det är nämligen min nya hang-upgrej. Vet inte om det är någonting vuxet eller så eftersom att jag verkligen aldrig varken uppskattat det eller ens skulle kunnat tvinga i mig någonting grönt och påstått nyttigt ;)
Lucky me in lovely weather!

Fint väder kan ge dåligt samvete,,

Kategori: Allmänt

Sov visst alldeles för länge idag, tog väl antagligen igen sömnen från valborg.. Men visst är det så att nu när det är fint väder ute så får man med ens lite dåligt samvete över det? För det är verkligen motiverande att titta ut genom fönstret nu! Idag ska jag försöka rida de äldsta, låta Bubblis vila och istället försöka städa ut vintersaker och snygga till med mina hästsaker. Ett deltidsjobb alltså ;-) Fick lite tidspress dock eftersom att jag även ska försöka åka och kolla på Felix fotbollsmatch. Känns dock sådär att vara inne i stallet och städa men vad gör det om hundra år.
Här terränghoppar världens finaste häst! Är dock avslöjad att det inte är jag på det blonda håret.. Håller mig till att hoppa hinder man kan paja istället :-)

Valborg och tillfredstrivsel :-)

Kategori: Allmänt

Har lite tokiga bilder jag lägger upp från igår och idag lite senare. Vi har haft det grymt roligt! Igår var det grillning, brasa och spel i härliga Herminge med alla dess underbara invånare. Sov över och hade en jättemysig dag i det fina vädret. Tur att mellangården är ett rätt öppet ställe med rara människor, annars hade de nog kastat ut oss eftersom vi aldrig ville åka hem. Jag är grön av avund över hur de bor och Felix insåg nog idag hur obeskrivligt underbart trevligt det är att bo som Brantsbergarna! Finns förstås nackdelar med allt men åh, känner mig som en gammal tant när jag vill beskriva det med ord som idylliskt, fridfullt och att man känner sig helt tillfreds ;-)
 
Ridit ett par fina igår och idag också. Det är roligt, särskilt när det går framåt! Hästar har ju dock även sina baksidor också, bland annat att de är galet dyra att ha samt tidsödande men framförallt hur känslomässigt engagerad man blir i dem. Hoppas på fortsatt tur, för det är just det jag har och ofta har haft. Vill vara en god vän som stöttar den som har otur men tycker det är svårt. Känner mig lite ledsen och otillräcklig över det. Jag vill att alla ska vara glada mest hela tiden och kunna hjälpa till med allt, särskilt när det är någon jag faktiskt bryr mig om.
 
Nu har vi ätit underbart goda räkmackor och ska nog sova snart. Ta hand om dig!