larssonm.blogg.se

Inte nog med att han sov halva vägen hit...

Kategori: Allmänt

Tur att dina är vaken iaf ;-)

Det kommer aldrig vara över för mig

Kategori: Allmänt

Lyssnar på bästa Håkanlåten i bilen :-) Dina gick knappt framåt och var skev och fel på alla sätt under framhoppningen men hoppade super trots att jag kan säga att jag ridit bättre - konstigt det där. Hon hade iaf 0+4 och hoppade fint, jag lade in lite mycket språng bara, kändes såklart hemskt men såg betydligt bättre ut på film. Nu laddar vi för 120 min första klass där alla rider omhoppning även de med fel. Kan bli spännande, själv rider jag dock för en trevlig och gärna även felfri runda :-)

Påskaftonsfirare och gryningsgåuppare

Kategori: Allmänt

sätter upp lite mycket press ibland som på bilden.. Tappra hästen har förhoppningsvis en avslappnad ryttarinna med grym känsla!
 
Firat påsk i trevligt sällskap och med god mat! Fixat stallet, vanliga sysslor plus skurat krubbor. fick dem dock inte helt rena i reporna hästarna gjort så blir att ta till lite svinto nån dag! Longerade en lycklig och red en lydig, kalasbra. Imorgon tävlar duktiga dina i Karlstad, värst blir att gå upp.. Blev ju inte bättre av att man ställer om klockorna inatt, bäst att sova - ha det fint!

´Huslig talang!

Kategori: Allmänt

Idag när jag, efter lite hjälp från min kära far, kom ut till stallet och pustade över att jag var sen och hade massa mockning så var det i princip klart. Vad glad man blir! Longerade Bubbel som är vrålpigg och sprang lite konstigt, inte halt eller så men obalanserat liksom. Vet inte om hon har en sen växtperiod med tanke på hennes tidigare viktstatus osv? Är det ens fysiskt möjligt att en femåring har växtvärk? Vad vet jag, hon gör ju inte jättemånga knop så det reder sig nog av sig själv snart. Red ut med Lollo och Marie, mysigt och efter detta var alla mina hästar motionerade och jag kunde åka hem, nästan snopet hur snabbt allt gick. Åkte därför till Granngårde och köpte plantjord och hämtade brorsan på Gvik. Väl hemma planterade jag och pappa tomater, kände mig riktigt huslig där ett tag även om det typ är det sista jag är. Nu har jag ätit god mat och bara varit en stund och ska snart hoppa in i duschen. Ikväll ska jag och Felix iväg, blir nog roligt.

pigg!

Kategori: Allmänt

Vaknade tidigt, så har hunnit äta god frukost och läsa ridsport. Gick självklart inte att ladda upp bilden eller skriva normalt från mobilen jag fått ärva av min bror heller, måste nog införskaffa mig en iphone istället.. Om jag bara inte vart för snål förstås! Snart ska jag dra på mig ridkläder och åka ut till stallet, ska kuta lite utomhus med dem idag och sällskap har jag också :-) Ska sedan försöka hitta det perfekta bettet som aldrig verkar finnas när det behövs som mest, himla typiskt det där! Håll tummarna för mig på Granngården sedan runt 15-tiden.

Tyyypiskt

Kategori: Allmänt

Hatar samsung, bäst att sova!

påskkärring med vårkänsla!

Kategori: Allmänt

Vet inte riktigt vad som hände med mitt tidigare inlägg eftersom jag skrev det igår men det inte kom upp förrän nu.. Är pinsamt dålig på teknik så skyller på det. Startade dagen med försovning, dock uppringd av kvittrande kollega som sa att frukosten var serverad.. Turligt nog så har jag ju endast hundra steg eller nåt, vilket gjorde att jag endast blev typ ungefär sju minuter sen. Vi hade som vanligt löjligt roligt på jobbet, klädde ut oss till påskkärringar, åt supergod påskmat (lägger upp bild på fina tårtan sen), dansade, sjöng och var till sist så trötta att hela gänget bröt ut i skrattanfall! Fick även sluta lite tidigare, åkte direkt till stallet och Loviseholm för träning med Desse. Han kämpade på bra men har en bit kvar till att bli anständig tävlingshäst. Väljer att se det som mer träning för mig att bli en anständig ryttarinna :-). Känns roligt iallafall, om han trots att han inte kan galoppera på en rak linje mellan två bommar och blir svettig efter några varv i galopp ställer upp och hoppar okej ändå, är prognosen för resultat rätt bra! Sedan mockade jag alla boxar och gjorde iordning i stallet - hade glömt hur lång tid det tar då jag blivit otroligt bortskämd här i veckan av mina gulliga skötare. Nu käkar jag svingod kinamat som väntade på mig här hemma! Trevlig skärtorsdagskväll.

Soldyrkare

Kategori: Allmänt

Tycker denna bild på Dina som Julia och Alva tagit är helt grym! Hon är verkligen en glidare och älskar att stå och sola om dagarna nu.
 
Kan inte skryta med att jag skrivit, dels så är det påsklov vilket gör att jag jobbar extra mycket dessutom så har allt rullat på ordentligt. Red ut med mina hästar fina och bästa Lollo i måndags, hon är ganska så jättegullig faktiskt! Hästarna var också gulliga, hel grymt alltså. Igår tränade jag Dina för Elin på kvällen, gick sådär! Bettbyte igen eftersom att nu var bettet alldeles för skarpt.. Troligen så har hon blivit så mycket starkare i kroppen att hon inte har behov av att dra iväg och därmed blir överbetslad på nuvarande. In i bettdjungeln igen, har aldrig tidigare inträffat eftersom alla mina kusar tidigare gått på tränsbett, det är väl det jag strävar efter med henne också men vi är inte riktigt där än. Att jag kan rida henne snyggt och funktionellt på ett vanligt tränsbett alltså. 
Kvällen slutade tråkigt, har haft väldigt ont i nacken efter mitt lilla fall fö och blev ivägtvingad av min mamma till akuten där vi spenderade halva natten. Bra att kolla upp kanske, var dock både trött och tjurig och hade inte alls någon lust att hänga på usö.. Tur för mig att mamma är både tålmodig och väldigt klok.
Idag har jag jobbat, ätit middag med Felix bror som är på besök och ridit de vuxna.

Härlig dag!

Kategori: Allmänt

Vilken härlig dag! Har hunnit massor av roligt. Vid elvatiden efter frukostmys så var jag och felix på gustavsvik och lekte, simmade och badade :) köpte korv till lite lunch hos Theo på ok, trevligt! åkte direkt till hästarna och red tillsammans på dina och desse, helt grymt att umgås med favorittrio på solskenstur! Sedan surade Felix över att dinis var pigg och han inte ryttmästare.. Det är svårt att rida, tur att han försöker och är rätt duktig ändå :-) 
Hungriga efter våra bravader åkte vi och åt våfflor morgondagen till ära hos Felix rara mamma. De var såklart lite väl goda och matkoman kom som ett brev på posten!! Sen åkte vi upp med bil och bullar till mamma, eftersom jag elakt nog råkat åka iväg med hennes bilnycklar på förmiddagen.. Tur att hon är så förstående. sedan fotboll som sagt, vi frös inte ihjäl ;-) Tack och Godnatt!

Kkkkkallt

Kategori: Allmänt

På fotboll i Kumla med felle, kul men kallt..

Matkoma!

Kategori: Allmänt

Bilder på Dina för knappt två år sedan då hon debuterade 120 på P&J, felfri förstås :-)
 
Idag har vart en sådandär full dag igen, åkte till stallet vid 10 imorse och kom hem klockan sex! Det tar sin lilla tid att mocka tre boxar, fixa hö, vatten, annat foder, borsta, ta av och på täcken osv. Lastade dessutom först Dina och trimmade henne i ridhuset, idag på vanligt tränsbett och hon var helt underbar att rida! Sedan kom mamma ut en stund och vi promenerade Bubblan i solskenet, vilket vi alla tre tyckte var supermysigt. Efteråt var det Desses tur, som alltså är min nya häst - ögnade igenom det jag skrivit och insåg att det inte var så särskilt tydligt, att åka till ridhuset och dra några repor. Han fick bara jogga idag men kändes bra, har lite jobbigt att bära sin stora kropp men gör det han ska :-).
Nu har jag käkat en hel gyrostallrik och lite paj till efterrätt.. Hungrig efter lång dag! Måste ta ut våra hundar också, sedan funderar jag på att ta tag i ikea-kassen med lädergrejer som behöver smörjas eller en sväng till Gustavsvik med lite simning - för en heldag i stallet är väl ingen sport? ;-)
PS, hästpresentation, något av intresse? :-) Tänkte på alla tre i så fall..

Begging

Kategori: Allmänt

Man kunde bli psyko av de där malariapillrena jag tog när jag var borta och fick mardrömmar av. Måste ha vart det som har hänt eftersom att jag blivit helt uppslukad av hästar att jag glömmer att äta och kommer hem sent varje kväll numera! ;) Helt ärligt är det otroligt roligt att rida just nu och jag är grymt motiverad till att träna och försöka bli lite bättre hela tiden.
Idag fick Dina skritta ut lite innan Desse och jag åkte iväg och trimmade lite i ridhuset. Han kämpar på tappert men orkar inte riktigt än så efter 40minuter och en hel del skrittpauser åkte vi hem igen - även om jag skulle vilja få honom i topptrim på några pass så gäller det ju också att skynda långsamt så att han håller och dessutom helst också tycker att det är riktigt roligt :-) Kom hem för ungefär en timme sedan eftersom jag slutade fem idag och det tar ett tag att stallfixa och rida 3 kusar, jag är precis lagom trött också så ska kolla lite på datorn och sedan sova gott.
Köpte den nya bilen, föll trots att det är en kille ;). Den är verkligen riktigt grym, tack mamma för all hjälp med allt från att hitta annonser till att få den hit till parkeringen!
 
PS. Anton Ewalds "begging" är helt grym va? Rockade på till den i stallet så pass mycket att jag mockade en extra gång innan jag åkte hem ;).

dessa bilar..

Kategori: Allmänt

Igår lyckades jag hinna med jobb, trim i ridhuset med Dina, ut med Desse, kamma Bubbel lite och packa upp en hel drös grejer i stallet! Dina var helt grym också, fina henne! Min snälla mamma mockade dock alla mina tre boxar, vilket bidrog till att jag hann allt och dessutom kom hem före nio :-) Exploderade lite hemma sen, stackars min familj.. Jag var lite övertrött efter allt, tur att jag fick lite sovmorgon till åtta idag och sedan kunnat bara vara lite här hemma. Det behövdes.
Nu väntar jag på att mamma ska hämta upp mig så ska vi kolla på en bil till mig. Bilar är någonting jag inte förstår mig på. Jag vill bara ha en som fungerar, inte går sönder och alltid gör som man vill. Kanske helt fel att kolla på en volvo då, med tanke på att de har ett mansmärke som symbol. Jag menar, det vet väl alla att sådana är lätt gnälliga vid minsta motgång, hihi!

toktrött och tacksam

Kategori: Allmänt

Idag började jag med att köpa drickyoughurt så middagsmaten skulle vara ordnad innan jag jobbade från 8-17, det var riktigt roligt och är glad över att få rycka in och jobba - lättare att överleva så :-) Ska även upp imorgon och jobba 8-14, där rök sovmorgonen jag behövt - men som sagt tacksam över att få förtroendet på en strålande arbetsplats! :)
Efteråt så drog jag direkt till stallet, täckade av, fyllde hö och vatten till de som skulle stanna hemma, borstade Dina, packade och lastade. Var på Loviseholm 18:15, rätt bra tycker jag med tanke på att det är drygt 20minuter körtid från stallet. Sedan tränade jag fina Dina för Arnold, han sa att det såg grymt bra ut. Kändes inte så illa heller, vet inte om det var för att jag var trött men släppte allt, bara slappnade av och red.  Löjligt roligt var det också, tack Arnold och trevliga Loviseholmsgänget för det! Gjorde det betydligt lättare att styra hem till tre boxar att mocka, fodring och allmänt stallfix efter träning.. Trodde jag! En liten tomte hade nämligen mockat två av mina boxar och gjort fint i stallet. Då blir man glad, vilken vardagslyx!! Gick alltså betydligt snabbare och enklare i stallet än väntat.
Nu har äter jag god hallonpaj mamma gjort och stupar snart ner i sängen, trött men ganska så väldigt glad!
Godnatt :)

Kanonkult kaos!

Kategori: Allmänt

Är nu hemkommen igen! Har inte riktigt haft tid att skriva, trots att jag tycker att det faktiskt är väldigt roligt - framförallt att läsa senare vad tusan jag gör i mitt lilla liv. Minnet är bra men kort :-) Bäst att börja från början va? har hänt en del ;)
 
Gambiaresan var strålande solig, över trettio grader varje dag! Vi gick långa promenader på stranden, badade i havet och poolen, solade och låtsassurfade. Vi hade jättefina fåglar på vår terass och en liten apfamilj med en mamma, pappa och ett barn. Pappan var lugnast, honom gillade jag mest. De andra var lätt läskiga, såg mamman som bet en tant.. Mysigast var dock att vi såg apmamman på söndagskvällen som vanligt, sedan gick hon lite konstigt på måndagsmorgonen.. Då har hon fått en ny liten apunge! Hade alldeles för stora ögon för sin kropp och var helt bedårande!
Vi var också på Safari i en nationalpark i Senegal, träffade apor igen, bufflar, antiloper, giraffer, zebror, vårtsvin och en noshörning. Riktigt tufft! En annan dag åkte vi till en park och klappade krokodiler, inte så illa det heller! Var lätt skraj i början men efter att vart där en stund och sett hur otroligt lugna de var så kändes det plättlätt :) Sedan har vi också käkat trerätters middag varje kväll, förstört frukt för all framtid (den var såå god). Har vart helt underbart att få umgås med världens bästa Felix! Inte bara ses innan vi utmattat somnar tillsammans mellan jobb, sena träningar osv. Resan var välbehövd, vet dock inte riktigt om Gambia blir något vi återvänder till. Har lite svårt att sätta fingret på vad som störde mig men vissa människor var jättetrevliga men en hel del var rent av oförskämda!
Jag i ap-park :)
 
Kom hem i onsdagsmorse, satte igång direkt! Fixade i stallet, putsade lite på Bubblan och åkte sedan till Loviseholm och lånade Janssons hästsläp. Hoppade Dina för Arnold på kvällen, gick riktigt bra!! Trots att jag inte ridit på två veckor och trots att jag haft lite svårt att få till regleringen på nya bettet så gick det kanonbra! Hade en fin känsla hela vägen, otroligt roligt! Var dock supertrött på kvällen och kände mig riktigt ambitiös!
På torsdagen jobbade jag en sväng, sedan så städade jag iordning mitt rum, var i stallet och promenerade Dina och red ut på Bubbel som var superfin - hade väntat mig att hon kanske skulle smält att hon blir riden och vara kaxig men inte alls!
Fredag var en rolig dag, först stall och jobb - sedan hade vi överraskningsfest för min bästa lillebror som fyllt år! Riktigt roligt, hade styrt upp med hundra ballonger, serpentiner, tårta, fina presenter, grymma vänner och sprakande ljus som fick branlarmet att gå igång - en riktig fest alltså ;).
 
Under skulle jagoch Lollo rida ut tillsammans. Jag hade Bubblan och eftersom att hon gick så fint under torsdagen så hade jag inga onda aningar.. Red dock ca 5 minuter innan hon från lugn i skritt gick till tiger, vilket slutade med en snygg avtrillning rätt i asfaltet! Skönt.. Kände dock att 5minuter var en dålig tur, så Lollo kastade upp mig igen så red vi i en halvtimme till. Kan ju inte säga att hästen är "dum" heller, jag menar hur många rider ut sina oinridna femåringar? De flesta longerar nog en stund innan de sitter upp och håller sig inom stängda dörrar - hon har helt enkelt vart ovanligt snäll hittills bara. Fick dock ett riktigt snyggt skrapsår i ansiktet, blåtira och lite ont i ryggen..
 
Gick dock att åka och trimma Dinisen i ridhuset på kvällen, så jag inte skulle bli stel till första omgången av division ett som gick bra för min del. Red lite tråkigt i framhoppningsklassen och hon var spänd - inte helt lätt att hoppa en spänd häst som inte direkt blir bättre när kompisen i ridhuset står och stegrar sig brevid hindren ;). I lagklassen var hon fin, blåste ner ett plank och backade in lite i kombinationen så fick två ner.. Men är i det stora hela nöjd med vår insats.
Underbara Dina <3
 
Under gårdagen fick jag också, inte helt planerat, hem en ny häst. Visar upp honom här någon dag snart! Kan dock säga att jag är väldigt glad över att ha honom i stallet, han har en speciell plats hos mig. Även om jag vet att det kanske inte är för alltid så är jag väldigt glad och tacksam över att han faktiskt är min för tillfället :-)