larssonm.blogg.se

Hiho

Kategori: Allmänt

Jag ska aldrig mer åka till bauhaus, bara i absoluta nödfall. Bland det mest idiotiska jag vart med om kan man säga.
 
Igår red jag ut på fina Bubblan och hon var fin, tar det lite lugnare nu i och med att hon äter medicin. Har också fått min tjänst utökad till heltid, väldigt roligt då jag trivs så bra! Ikväll har jag valt bort Hjalmarrevyn, gav biljetten till min fina pappa istället, tyckte han behövde det bättre så rider jag och har lite lektion ikväll istället! Lika bra att göra det, imorgon börjar operation kartongkaos ;-)

bauhaus

Kategori: Allmänt

Är ni för glada och har för mycket fritid åk hit.....

Härlig hästdag!

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag och min gulliga pappa iväg och kollade på en häst under förmiddagen. Hon var kanonfin! Ska nog mycket till om hon inte hamnar i vårt stall inom en snar framtid, vi blev helt enkelt lite kära.. Hade dock inte tänkt mig köp just nu, i och med flytten, utbyggnaden, lite nytt jobb - mycket att tänka på helt enkelt. Att dessutom ha en extra häst under årets tuffaste årstid.. Känns nu helt rätt med den här grymma kusen som är mitt i prick!
Vi hade mcd-mys också, kul att få umgås med pappa - inte ofta vi tar oss tid till det. Sedan har jag ridit Bubblan som bara gick ute i alla gångarter i ny miljö som om hon vore hur världsvan som helst. Att hon dessutom hela tiden bjöd framåt, sprang rakt och var jämn på bettet hela tiden gjorde livet bara än mer fantastiskt. Skrittade ut på Dina sedan för att hon skulle få hitta på någonting. Underbara hon, kändes inte ens som om hon tyckte att det var roligt. Gör lite ont i mig att hon typ bara tycker att livet är roligt när hon får mat.. Nä, så är det väl inte riktigt hon gillar ju att bli borstad och busa i hagen med Bubblan men vill att hon bara ska vara som vanligt igen! Pigg, tapper, ridbar och felfri i allt hon ställer upp i. Eller åtminstone få veta vad som är fel, hoppas att de hittar någonting som går att åtgärda. Hon är ju trots allt typ världens goaste häst <3 Nu har jag ätit chips istället för kvällsmat, känns lite i magen vill jag väl lova.. Rekommenderas inte! Imorgon är det fullt ös igen för på torsdag är det helt sjukt nog dags för flytt.... Om jag längtar? Retorisk fråga kan man väl säga ;-)

Karlstad

Kategori: Allmänt

Imorse var det ändå rätt lätt att ta mig upp ur sängen vid sju. Åkte till hästarna och gjorde iordning till dem. Sedan styrde jag min ädla volvo mot Loviseholm. Packade lastbilen full med 7 hästar. Vi kom fram i bra tid och i vackert väder. Att sedan Elin som vanligtvis oförskämt enkelt manövererar hästarna att erövra vilket hinder som helst både lyckades ramla av och bryta av en grind på mitten i början av dagen var en bedrift från hennes sida må jag säga!
 
Fina Chakira gick dock in och blev tvåa i 140, superroligt att det slutade på topp! Hade lite körigt att hinna med alla sju, få ut rätt häst ur lasbilen, värma, hoppa fram och varva ner. Elin är dock verkligen proffs i varenda ådra, hon gör allt med ett leende och det bästa av situationen. Riktigt roligt att umgås med och lära av henne - se god ridning, hästhållning och attityd. Snott en bild av Jansson igen men denna har jag faktiskt tagit själv så den räknas ändå lite som mitt eget verk :-)
 
 
Måste också skriva supergrattis till Felix marieberg som idag vann sin sista seriematch och därmed gick upp en division! Helt grymt, det var ni så värda!!!

BIldtorrt,

Kategori: Allmänt

Hej! Idag var det fixar-dag igen :). Jag jobbade bara till 12 så hade massor av denna härliga fredag kvar när jag slutade. Kollade igenom min lön förra månaden, helvimsig hela specifikationen och nu har jag räknat på att den dessutom inte stämmer alls. Så ska ringa på måndag och försöka inkassera lite försvunna timmar jag har! Ville dock verkligen räkna ordentligt så att jag inte bara kollat fel själv men det är ju lätt hänt att det blir tokigt - både för mig och för den som betalat ut.
Jag har också fixat med mina konton och så vidare. Dessutom grillat mina föräldrar lite på mitt nya projekt, vi får se hur det blir med det. Hoppas på stordåd! Gått promenader med båda hästarna, Dina för att hon behövde lite mystid och Bubblan för att hon sprang som den besatta galning hon är av Dina att hon behövde en avskrittning efter att vart ensam i hagen där en liten stund. De andra hästarna har insett att hon är en riktig fjant så de orkar inte ens lyfta på huvudet när hon skriker och kutar... Nu har jag och Felix gjort klart de sista ritningarna, känns skönt det också! Imorgon ska jag med Elin till Karlstad för tävling, ska bli kanonkul! Hon har dock en hel drös hästar att rida, så hoppas att det går ihop sig och dessutom att alla är oklanderligt felfria. Och sedan håller jag en liten tumme för att vi är tillbaka i skaplig tid så jag hinner med mina egna kusar och förhoppningsvis även träffa min fina kamrat Hanna som är hemma från sin nya hemstad Göteborg nu i helgen.
På söndag är det äventyrsdags också, har nog lyckats lura med mig min gulliga pappa då. Dels för att han är den mest pessimistiska att bolla med och det egentligen inte riktigt är läge riktigt än. Men mest för att han har ett öga för själva grejen. Tror det kan bli riktigt roligt om inte annat.

Vi bara kör!!

Kategori: Allmänt

Klockan 06 började vi med att åka till stallet idag, jag mamma & pappa. Lastade Bubblan som var inne på mindre än tio minuter, dream team med pappa. Mamma är nog för klen.. Eller bara lätt mesig. Iväg till Söderköping och tandläkarbesök till Bubblissen, gick jättebra! Tandraderna är ännu rakare och allt var fint, slipade ner lite så det ska räta sig ännu mer och ska äta lite Rhemocam så det inte ilar i dem när hon äter nu i början men kändes jätteroligt! Sedan åkte vi hem igen, lastningen gick då på fem minuter trots att hon varit drogad. (Hade givetvis väntat en timme så hon skulle kvickna till men istadiga hästar har en förmåga att bli än mer envetna när de vart drogade).
Hemma igen vid 14-tiden, lämnade bara av pappa i Norrköping på vägen sen så fixade vi stallet , började ta ut transportinredningen och spola av den. Sedan drog vi hem och käkade lite, lurade med oss lillebror för att högtryckstvätta hela släpet - blev kanonfint, nu ser man att det är vitt inuti ;-) Sedan lämnade vi ett paket och skulle ta ut Bubblans medicin och handla. Kan ha vart månadens roligaste när mamma svängde in på parkeringen, fick panikstress, härjade och vred ratten åt fel håll mest hela tiden.Tom och jag skrattade ihjäl oss, särskilt när hon frågade "är jag nära den där bilen??" får svaret JA och svarar tillbaka, det är ju minst en meter!!! Om hon visste att det var en meter, varför fråga? Och sedan var det kanske 1 decimeter.. Lätt internt men hon är bra rolig när hon vimsar vill jag lova. Har nu tagit in mina hästar, lämnat släp och käkat kvällsmat. Känns som en produktiv dag, har gjort sådana där måste-grejer. Känns skönt! Har dessutom även eventuellt ett nytt projekt på g till samlingen.. Inte helt rätt tillfälle känns det som, eller vad säger ni? Dock så kommer inte sådana tillfällen bara sådär, den som lever får se helt enkelt. Borde bestämma mig rätt snart. Laters!

Mycket som händer, ingenting av värde..

Kategori: Allmänt

En hel del saker som händer nu, därav kanske världshistoriens sämsta uppdatering.. Inte så spännande heller, eller jo jag tror man kan blogga om sin senaste handling på ICA med en gripande text. Däremot tar jag mig inte riktigt tid till det. Nya arbetet har börjat bra, känns kul. Igår la jag och mamma ner halva eftermiddagen på att införskaffa en grovmaskin till stallet. Ett steg i helt rätt riktning känns det som, ordning och reda! Packat de flesta kartongerna nu också. Bubblis går som tåget, var vild i förrgår då, Dina känns lite sådär tyvärr. Nu har jag väntat på att mamma ska sälja av lite saker innan vi ska till IKEA och kolla på en kyl/frys, hoppas den står kvar. Sedan ska jag till brudarna, rida och ha lektion -helgrymt! :-)

Festlig helg

Kategori: Allmänt

Började med att lura Felix att äta chips med mig framför mogonpasset efter frukosten idag!! Sedan tvättade jag bilen, handlade spån och lådor, fixade stallet och red ut på lillisen. Sedan var klockan redan 16 så dusch och kräftskiva! Trevligt men lite trött, imorgon ska jag ha hästmys och packa järnet!! igår var jag också iväg nämligen på surströmmingsbjudning hos farmor, åt kyckling dock men det var trevligt!

Pust!

Kategori: Allmänt

Igår skulle jag sova i en hel röra av kartonger, smutsig tvätt, skräp och alla möjliga skumma grejer. Kändes som om att allting skulle trilla ner på mig när jag låg där. Har kommit på mig själv med att bli helt skräckslagen av att vara där det är stökigt. Helt klart ett ålderstecken med tanke på att jag tidigare spenderat hela mitt liv i ett rum av kaos, utan att må det minsta dåligt över det.. Har även tagit tag halvt i stallet, får dock lite panik över mina IKEA-påsar liggandes precis överallt proppade med nödvändiga och ett gäng minst lika onödiga grejer. Borde egentligen kanske sortera och göra mig av med en hel massa men just med hästsaker vet man aldrig när man behöver den. Sakerna har dessutom inget andrahandsvärde och är skitdyra att köpa nya. Så där kommer jag bli en sådandär hysterisk samlare tror jag.. Hatar särskilt när det är stökigt i stallet, totalt oinspirerande! så packar inte upp någonting förrän jag åtminstone kommit på lite bättre lösningar på hur allt ska vara på bästa sätt..
Nog om min städmani. Igår red jag Bubblis några varv på banan innan jag hjälpte ett superduktig barn, kul att se att de hajar det man sagt efter ett par gånger! Idag drog vi ut i skogen en sväng men hon känns för tillfället lite matt så funderar på om hon behöver ta det lite lugnt nu, passar rätt bra in i mitt egna schema nu då jag har/får det lite snoigt.
 
 Fick ett så roligt jobberbjudande idag att jag bara inte kunde säga nej trots att det innebär att mina veckodagar eventuellt kommer att bestå av 2,5 timmars ledig tid där jag ska hinna fixa hästar och åka mellan jobben på.. Helt klart lite mycket att stå i, kanske inte kommer vara mitt piggaste när jag slutar 22:15 på fredagskvällarna ;-) Dock så kommer det troligen att vara så i en månad och jag tycker det är så roligt att det absolut kommer vara värt det! Blev verkligen jätteglad när jag fick frågan, lite stress över att få ihop det med övrig planering men det kändes bara som om att allt föll på plats. Lyckliga mig!! Ihop med flytt, min långa lista som fått typ städa bil, transport tillagt, få in allt i stallet och så vidare så är det en hel del som ska klaffa nu. Tur som en tokig så har jag ju rätt så grymma nära som hjälper till!
 
Idag lyckades jag åka iväg med Dina och få henne vaccinerad också, jätteskönt att kunna stryka bort det. Nu just i denna stund så snurrar det lite i huvudet. Vi har ju diskuterat husutbyggnad en stund och idag ritade vi lite med hjälp av datorn istället för tidigare papper och penna. Jag känner mig dock helt trött och virrig i huvudet varje gång vi pratar om det och fixar.. Verkligen svårt och mycket att tänka på så att det blir bra! Det är ju mindre kul att ångra sig när det står klart. Vad jag tjatar om stress och press hit och dit men känns som om att min livssituation är klart expansiv just för tillfället! Mår dock rätt bra av att ha lite projekt bara att det inte riktigt känns som om allt är greppbart just nu.. Har ju aldrig tidigare ritat ritningar, haft eget stall med allt vad det innebär, jobbat dubbelt på det sättet jag kanske ska eller överhuvudtaget flyttat tidigare i mitt liv.. Men snart hoppas jag på att ha lite mer koll på saker och ting så jag kan pusta ut lite grann åtminstone. Då har jag nog dessutom genomfört en del riktig bra också! :-)
 

Angenäma problem

Kategori: Allmänt

Fått rätt angenäma problem här, därav dåligt uppdaterande! Fått jobba på skolan nu fram till två både igår, idag och troligen resten av veckan. Sedan var jag på fritids idag och ska vara det även på fredagen. Hästarna är fina, Dina får gå runt i hagen mest men Bubblan tutar på. I söndags fick dock kraken sig en riktig resa, skulle ta en liten fin kvällspromenad och nästan tillbaka efter en kvart i skogen mötte jag ett par godingar. Så istället drog vi med dem och tog två rundor till Sörbybacken sedan längs vägen hem. Var en rätt trött Bubblis efter det vill jag lova! Igår släpade hon nästan benen efter sig när jag longerade. Våra nya träningsmöjligheter är helt fantastiska med den grymma backen, långa gräsvägar, skog, en travraka, min egen ridbana och ridhuset en kilometer bort. Snacka om guld! Jag ska snart iväg på ett annat angenämnt problem, angående boende. Attans att allt är så krångligt och dyrt bara men hoppas på detta!! Beslutsångest de luxe just nu bara för Larssons med hundra tusentals alternativ, möjligheter, svårigheter och så vidare.. Dock återigen, det är trots allt angenäma problem! Sedan ska jag till universums goaste hästar. En helbra dag helt enkelt :-)
 
Har också fått nytt jobb! Känns skitroligt, verkar kanon! Dock så är det tiderna som känns sådär. Kommer eventuellt få väldigt svårt att ha någon form av lektionsverksamhet, någonting som jag ju faktiskt brinner för lite! Ska dock fråga lite fint om det finns någon möjlighet någon gång få lite dispans. Hade en jätterolig lektion igår och ska förhoppningsvis få träffa en ung ambitiös även imorgon!

Ändrade planer

Kategori: Allmänt

Igår drog jag till Loviswholm på morgonen, insåg sedan att jag skulle ha alldeles för lite hjälp med att flytta hästarna idag då Felix har massa saker att ordna och mamma jobbar så vi tänkte om och tog allt igår istället. Först granngården, vi lyckades stuva in 5st spånbalar, 2 groovsäckar, en betfor, en miner och en såå sjukt fin välkommen blomlåda jag hittade för bara 149:- vid utgången i min bil. Det ni! Lämnade det i stallet innan vi gick in på mission impossible - packa in Bubblan för avfärd. Med rätt sura miner från mitt håll men en hjälteinsats av Felix med longerlinan så fick vi in henne på 30minuter så det var helt okej ändå! Lämnade av henne, hämtade Dina, städade upp efter oss och körde tillbaka till Storsättra, flyttade alla mina kartonger och Ikea-påsar från boxen Dina ska stå i.
 
Tog sin lilla tid, var dessutom vrålhungrig och hade ont i huvudet.. Blev dock bra och kändes skönt till sist, nu är de där de hör hemma. I sitt egna stall! Har hundra tusen idéer om hur jag vill göra också men känner att det får vänta, mina saker får ligga nedpackade. Det är trots allt fortfarande deras stall än så länge som de utformat som de vill ha det. I oktober däremot så ska jag försöka ha kommit på alla de ultimata lösningarna :-)
 
Vi hade lite middag här igårkväll också, jättegott men mitt huvud dunkade hemskt så jag gick och la mig redan vid halv elva.. Synd, för de verkade ha rätt kul de andra.. Idag var det dock riktigt bra så städade av, åt fint och drog till marieberg med Felle. Nu har jag bakat lite och ska åka iväg till mina superfina hästar. Ska försöka gå på fotboll ikväll också! Känner mig helt upprymd idag :-)

Fredagsmyyyyys

Kategori: Allmänt

Tjena! Äntligen fredag va? Har dock en rätt spännande helg framför mig. Idag var förresten första dagen med mina nya linser, tycker nog att jag fortfarande inte ser helt hundra, saker och ting fladdrar lite fortfarande och sådär. Himla typiskt, trodde de skulle göra underverk men nu får jag väl fortsätta krångla tills jag har hökögon! Uppe med tuppen fortfarande, för att få umgås med fantastiska hästar och ett gäng underbara människor. Sedan drog jag med mig Felix till min kära faster som fyllde år, åt gott fika och hade det trevligt. På vägen hem handlade vi lite findricka och chips att ha framför matchen, ska leta mitt mesta efter svärfar på läktaren där i Irland! Kom förresten på igår att jag skulle dieta lite nu, efter att ha sett skittuffa Britt Ekland. Vet inte hur det går riktigt med tanke på att vi åt på max med loviseholmsbrudarna, tårta hos faster och nu vräker i mig chips framför tv;n... Får bli nyttig i nästa liv då? Attans att jag gillar att äta så mycket..
Har en hel drös idéer och tankar bland annat på att sätta typ vaxdukar i boxarna för att det ska vara lätt att torka rent, sätta upp klimattor (dörrmattor), lägga in trätrall i sadelkammaren, måla och fixa lite. Sedan har jag också hittat en fin häst jag vill ha.. Dock svårt att få pengarna att räcka till allt, ska betala min hinderpark nu i veckan, lägga en del pengar på mitt framtida boende, köpa saker till stallet, min nya ridimage och så vidare.. Snälla Felix hotar dock med att gå in som hästägare/sponsor men jag tror inte riktigt på sånt.. Pengar är väl sådant människor slår ihjäl varandra för? Och jag vill helst ha kvar mitt bollplank, kille och bästa kompis så ska nog klura ut en bättre lösning på det hela. Känns åtminstone fantastiskt och underbart roligt att snart, snart, snart bor jag äntligen på min "egna" gård med mina favoritpersoner och djur. Dessutom en väldigt fin gård med en hel drös möjligheter, lyckliga mig!

jajamen

Kategori: Allmänt

Sittter här framför datorn, har hällt i mig en chai latte och vart lite produktiv, känner mig som en riktig affärskvinna. Red lite på dagen, åkte sedan hem och käkade, duschade för att sedan åka till Marieberg, där hämtade jag ut mina nya superlinser plus att jag precis hann lösa in mina skattepengar också. Inga fel att bara få några kronor sådär utöver va? Behövs nog nu när jag ska flytta och dessutom insett att jag ser ut som en riktig bondunge i mina ridkläder.. Har aldrig satsat särskilt hårt på ridlooken utan mer på min vanliga men nu har det gått lite till överdrift när grejerna är halvtrasiga och färgflagade.
Nu har jag kollat i kalendern, planerat och strukturerat på ett förhoppningsvis nästan hållbart vis. Känns bra! Hatar att inte ha riktig koll och glömma saker. Ponny-Felix är förresten såld nu också, lite blandade känslor, kul att han blev såld men samtidigt ledsamt att inte ha kvar typ sveriges bästa Bponny..
Idag fick jag förresten ett meddelande av en tjej som ville träna lite för mig, känns superkul att få en ny elev som jag förhoppningsvis får förtroendet att hjälpa i sin utveckling även ett tag framöver :-)

kaos

Kategori: Allmänt

Ber om ursäkt för min kassa uppdatering, har haft fantastiskt mycket roligt att stå i här på sista tiden. Med lite jobb, planeringsfika och väldigt mycket hästtid. Lite ljusglimtar har vart att få rida och se Elin rida fantastiska Clintan, den hästen vill man bara skratta när man umgås med! Tvångsgosat och blivit lite vän med kungen, umgåtts med SMvinnarinnan dockan. Kände oss bara så helt jättelyckliga hela gänget på ridbanan idag!
En helt grym grej var också att jag tränade för Arnold med Bubblan idag, var lite tveksam till att börja med men efter lite övertalning bestämde jag mig för att vara med innan allt folk kom. Berättade om min lilla balkanpålle med typ obefintlig stam, lite undervikt och rätt oriden. Hoppade dock förvånansvärt väl och okomplicerat och fick referatet "om de fina hästarna hoppade såhär är de bra, så den här är ju grym!" ;-) Alltid roligt!
 
Sedan har jag fått diverse bakläxor i ridlära, typ a la ridskola.. Man kan bli galen för mindre. Har börjat skumpa runt med händerna som den som nyss börjat rida lätt, försökte göra det bättre och tyckte jag lyckades men sedan såg jag in i spegeln och förstod knappt att det där var mina händer som fladdrade, jag hade ju koll - eller? Varför är det så svårt att få det man kan i teorin att funka i praktiken?
Jag har också skurat mina gamla boxar, tråkigt att städa det man ändå ska lämna. Har en hel drös med idéer nu till mitt egna stall, ska nog beklä väggarna med någonting fantastiskt lätt avtorkbart! Är dessutom supersugen på att lägga in trätrall i sadelkammaren när det blir dags och bygga in skåp, sätta upp hyllor osv! Har iaf lämnat mina saker i nya stallet, såg tråkiga ut allihop. Blir nog en utmaning att få det snyggt, ska nog sortera lite också. Som tur är känner jag mig väldigt motiverad till det :-) blev skitsent, höll igång verkligen non-stop från 08-23! Igår packade jag även ner hela mitt liv i kartonger, höll dock bara igång till 22 då. Galet! Så nu segar jag lite i soffan, grymt skönt. Tar tag i diverse projekt imorgon istället. Rörigt skrivet känner jag nu, överseende med det hoppas jag. Kaos från början till slut helt enkelt! Kram