larssonm.blogg.se

Roadtrippar

Kategori: Allmänt

på vaxelklaff,axel och Felix styr oss mot Linköping och storebrodern deras :-) tidigare har jag vart i stallet, duktigt nog så broddade jag även dina. Det är inte min favoritsyssla.. Jobbade också, supermysigt var det! Ha en mysig fredag!

Lottaträning

Kategori: videor

Här är ett par filmer från när vi tränade för Lotta Björe på Vittvång. Den första filmen har otroligt dålig kvalitet men själva övningen är en sådandär man kan trimma på med hemma :-) På volten ska man rida utan stigbyglar för att komma åt hästen lite bättre och träna på att fånga dem. Själva träningen då? Som ni hör en positiv Lotta, skulle velat ha mer kritik. Sedan är det klart att en ny tränare inte ska ändra så mycket på huvudtränarens jobb men känns som om hon ändå kunde ha klämt ur sig lite mer. Jag vill ju faktiskt bli bättre! Men inget snack om saken, hon är otroligt duktig och det är givande att rida för henne. Sedan så är jag ju lite halvt kär i min vanliga Elin Jansson. Den tjejen är ett geni, alla kategorier! :-)

Lottabana

Kategori: videor

 

men kom igen!

Kategori: Allmänt

Jaha, skulle på möte 13 men hade fel adress så stod där som ett fån. Nu är tiden ombokad till 15.. Har egentligen en del att göra i stallet men känns inte riktigt värt att åka dit för att vara där i 20 minuter och sedan åka iväg och tillbaka.. Skyller lite på min nya mobil också, den lever sitt egna liv. En rosa leksak hade vart bättre. Så förlåt alla ni som tycker jag är dålig på att höra av mig - som tur är så har jag ju alla dessa dumma telefoner att skylla på..

Från knäckt till käckt!

Kategori: Allmänt

 
Idag är jag på g, sov visserligen längre än jag borde ha gjort och har hunnit med en sväng ärenden men är hemma nu. Ska fixa någonting att äta innan det bär av på ett antingen allmänt trevlig eller bara alldaglig tillställning före stallet! Dina ska trimmas lite och Bubblan ska nog få springa lite på lina eftersom de fick vila igår och eventuellt även kommer göra det på lördag lite beroende på om vi åker till Linköping.
Såg den här bilden på internet för ett tag sedan, tycker att den är ganska så jätterolig. Jag känner åtminstone igen mig! :-) 

dödligt trött!

Kategori: Allmänt

Sjukt, jobbade på fritids idag & åkte sedan direkt till ridskola för lektioner. I stallet 21.30 och dödligt trött, då hade mamma fixat i princip allt. Hur grymt kändes inte det? Nu har jag också fått i mig lite sötsaker så nu känns livet helt okej ändå. I helgen blir det nog lyxigt värre ändå, eventuellt lyckas jag både ta mig till Linköping och svåger plus Stockholm och grymma Globen Horseshow :-) Det ni! / somnar snart sittandes

fighter!

Kategori: Allmänt

Jobbade i regn, blev dyngsur. Var glad ändå. Åkte till stallet, där snöade snett. Lyckades på något sätt ta mig i kragen och rida ut. Helt grymt att bara göra det även om jag hellre legat hemma under täcket. Blev såklart dyngsur igen. Var väldigt glad ändå. Fixade med bilen ute i snön, återigen dyngsur! Ännu gladare över att fått hjälp av mor & far. Tusen tack! Imorgon blir det lite körigt, håll tummarna för att jag inte somnar på något olämpligt ställe :-)

sorry!

Kategori: Allmänt

Hej kompisar!
Ledsen att jag är katastrofalt dålig på att uppdatera just nu.. Lite svårt utan dator eller telefon, eller just ja! I förrgår fick jag en ny mobil av världens bästa felix! En sådandär smart-telefon! Jippie säger jag, stackars er, nu kommer jag uppdatera tusen gånger igen! Vi har vart på Ullared också. Jag, mamma och klanen Kvelland. Trevligt! Mamma kanske dock inte riktigt är rätt person att ta med sig, eftersom hon lurade mig att handla halvt ihjäl mig. Handlade dock två par ridbyxor och en vinterridjacka, helt grymt för det behövde jag :-)
 
Så lite fattig är jag också, fick hyfsat trevlig lön denna månad. Bättre än jag trott! Dock så blev det ju lite pengar till Ullared, sedan så äter ju hästarna skapligt mycket stålar plus att jag ska vara duktig och har bestämt att nu ska jag köpa kort på friskis & svettis! Sedan ska man lyckas med att köpa julklappar också, pusselpussel..
 
Nu på förmiddagen har jag verkligen bara gjort ingenting, man blir ju inte så pepp av det här gråa vädret direkt.. Nej nej! Men nu måste jag ta mig i kragen och duscha för att sedan jobba en sväng. Det blir roligt tror jag! Efteråt blir det mina fina springare också, såklart :)
 

det vet du!

Kategori: Allmänt

Lyssnar på det vet du. Tycker faktiskt att de är ganska så väldigt roliga det där gänget. Facineras lite av "youtube-fenomenet" också, att man kan bli grymt känd av att lägga upp lite filmklipp.
 
Hur som haver, igår så var det full rulle. Väldigt trevligt! Började med att fixa i stallet och ha lektion med en superponny och superfokucerad ryttarinna. De hoppade en ganska simpel övning men blir lite klurigt med volter och så vidare. Sedan så "löshoppade" vi Bubblan jag och Vilma, hon är ju fortfarande väldigt smal så man får inte ta för mycket energi så sockerbithöjd är lagom. Hon är otroligt söt och verkar gilla det, hon sköter det där helt själv :-)
Dina fick bli lite longerad, hon fortsätter att vara helt strålande duktig! Såå kul! Typiskt nog så är det ju lite tunnt med tävlingar framöver och just nu känns hon ganska så blå-gul :-)
Efter det så red jag Desse, han var också grym! Det går bra nu! Vet inte riktigt vad det är men känner mig otroligt motiverad. Hoppas det håller hela långa kalla vintern... 
 
Nu har jag jobbat en sväng och käkat lunch och dags för fina fyrbenta. Helt grymt att hinna vara lite duktig och jobba och dessutom hinna rida när det är ljust! Puss!
 

Påkörd

Kategori: Allmänt

En hel del har jag lyckats vara med om nu då, jag alltså lyckats med händelserik helg redan nu..Igår när jag tog in Bubblan skulle jag spola hennes ben, slutade med att jag blev halvt översprungen och min fot blev trampad när den liksom låg på sidan.. Nu är den halvt skev och gjorde ganska så asont där ett tag!
Skuttade lite med Dina efteråt på banan och hon var helt med på noterna, lite pigg kanske men otroligt fin till sist. Vad lycklig man blir när det bara fungerar!!
 
Käkade på Olearys sen med lite trevligt folk, var uppskattat! Avslutade med stalinbaletten, som var riktigt roligt!!! Härlig stämning och show!!
 
I förmiddags red jag Desse, hängde som en liten vante där ett tag och insåg att min långa svit av månader utan grusspottning kanske skulle få ett abrupt slut men nej då, jag höll mig minsann kvar på ryggen :-) Hade dock kanske vart bra då jag nästan glömt hur det känns att trilla? Inte så bra för tror man blir lite fegare då! Måste liksom veta att jag inte går sönder om jag ramlar. Kan ju trots allt blivit stel tant ;)
Dina gick ut idag, vi hade sällskap av Lollo & Calle! De är egentligen stallets snällaste men idag passade de på att vara lite vilda!! Bubblan fick springa av sig lite på lina så hon inte ska bli helt odräglig.. 
 

Krånglig inlägg ser jag nu.. men hoppas det går att fatta tyyyp! Nu ska jag och lillebror ut på äventyr med vänner. Ha en trevlig lördag alla ni fina!

 

Gräset är grönare.. på sommaren :-)

Kategori: Allmänt

Nu är vi ju ganska så bortskämda med bras novemberväder, inte allt för ruggigt ännu! Kan ändå inte låta bli att längta till grönt gräs och underbar häst som hoppar hem priser :-)

Hästaffär Örebro?

Kategori: Allmänt

Bara jag som inte tycker att vi har några tiopoäng-hästaffärer här i Örebro? Jag är absolut inget hööks-fan måste jag erkänna! Dels för att en hel del saker vi köpt därifrån gått sönder och för att halva personalstyrkan är trevlig medan andra halvan verkar ha sålt smöret och tappat pengarna varenda gång jag kliver innanför deras dörrar (vilket inte händer så ofta längre)
granngården handlar jag allt foder, där är de alltid väldigt trevliga men deras hästavdelning är ganska så tråkig och man blir inte särskilt köpsugen.
Stallstugan med supertrevliga Marie funkar, dock så har jag aldrig riktigt kunna lägga hennes öppettider på minnet. Så det blir lite begränsat.
Där jag hänger mest (kanske därför jag köper så lite) är Till Häst där är de hjälpsamma.  Lite dyrare men när det gäller vissa grejer så är det faktiskt värt att lägga ner de extra pengarna på kvaliteten man får! Men sedan så är det lite orealistiskt för mig att köpa vårjackor för 3000:- och så vidare..
 
Kanske finns en plats för en till hästaffär här? Vad tror ni? Eller köper alla allt på internet nu för tiden? Jag handlar ingenting online, mest för att jag verkligen vill SE hur det ser ut på. För när jag ser saker i kataloger så är det aldrig samma när man får plagget i verkligheten. Sedan kan jag väl erkänna att jag även är lite rädd för att bli fast och köpa sjukt mycket grejer på internet så fortsätter nog att hålla mig borta från det :-)

tyras

Kategori: Allmänt

Jag tycker att Tyra Sjöstedt är ganska så asball? Inte klokt vad man kan uppnå egentligen, här i världen! Den tjejen skulle man ha som mentor i livet va? Ska nog skissa lite på mina planer och sedan kanske göra slag i saken ;-) Fråga kan man väl alltid göra :-)

Dina 120 i Hagaby

Kategori: videor

Visst är hon fin min Dina!

 VI var inte i världsform eftersom vi tävlade relativt lite under 2012 men tycker vi gör vårt jobb skapligt bra? Min söta mamma undrar i slutet om hindret inte blåste ner men det var faktiskt hennes söta lilla barn som hade lite grus i ögonen :-) Dina är inte direkt den som bryr sig i första taget heller, här blåser det stormar av hinder, blommor och så vidare men hon fokucerar fullt på sin uppgift istället ;) 

 

Dina 110 i Hagaby

Kategori: videor

panikfreak

Kategori: Allmänt

Är allvarligt rastlös, nu har jag vart hemma och gjort ingenting i.. Alldeles för lång tid! Ska försöka hålla ut ikväll men vet inte riktigt hur det kommer gå! Jag är verkligen urdålig på att göra ingenting.. Klättrar på väggarna, även om jag klagar ibland så trivs jag väldigt bra i vardagskaos!
 
Nu lyssnar jag på we are the world, blir ganska pepp av den alltså! Ska boka in alldeles för mycket i helgen och bara sväva runt halva staden, så gör vi :-) Dina ska få sig några rundor också, snacka om att hon är på g nu alltså! Lottaträning på onsdag, jättelänge sedan jag tränade sist och nu är det Lotta direkt.. Hoppas Dina är snäll så jag slipper ligga på backen flera gånger, haha! Men äsch, trots allt så åker jag ju dit för att lära mig någonting, inte för att bevisa någonting för andra!

Lätt livrädd

Kategori: Allmänt

Ibland prövar livet ens förmåga lite lätt. Man får ta svåra beslut, våndas lite och skrida dem till verket. Jag ska prövas och är lite skraj men man ska glädjas åt det man har! Kanske kommer uppskatta mina finaste än mer efter detta! Hoppas :-) kram

Solsken och koma

Kategori: Allmänt

Hur fint var det inte att rida ut i solskenet idag? Underbart!! Nu har jag allvarlig matkoma framför tvn..

vitt spån, lycklig häst?

Kategori: Allmänt

Av en händelse, inte så särskilt negativ utan ganska så trevlig så kom jag att tänka på detta. Hurvida en del människor lägger ner, enligt mig, väldigt mycket tid på vissa stallsysslor? På vissa ställen verkar det i princip vara "tävling" om vitast spån vinner? Jag är verkligen inte emot perfektionsmockning eller annat - men frågar mig, vad blir lidande istället?
 För mig handlar mockning om att rengöra boxen och få det så fräscht som det går. När man dock har två stora hästar som inte är särskilt knösliga med rumsrenheten i boxen kan ju det mesta vara upp-och-ned.. Det jag menar är att jag hellre lägger ned tid på att borsta, motionera och mer direkt ta hand om mina hästar. Det tror jag att både dom och jag mår bättre av! De bryr sig inte om spånet är kritvitt utan vill hellre komma ut och svettas lite. Jag tror många glömmer bort det viktigaste, hästen, och istället fokuserar på vad andra skall tycka om dem. Samma lika med hur vi rider, när andra kollar på oss så måste hästen se "snygg" ut från backen, hur funktionellt det är lägger vi åt sidan bara det får folk att se vilken duktig ryttare man är och vilken fin häst man har. Vem är det då som skapar detta? Vi själva. Eftersom att jag antar att inte du heller har obegränsat med tid så handlar det om att prioritera. Gör det som är bäst för dig och din häst.
 
 

äntligen lördag

Kategori: Allmänt

Idag så började jag med en liten ridtjej i stallet, duktig! Sedan så tog jag hand om mina egna ädla springerskor och red Dina. Hon fick hoppa ett par skutt och var som en liten studsboll efter och tyckte livet var allmänt härligt! Nu har jag och Felix käkat och jag är riktigt sugen på att åka och köpa en enorm godispåse, får se om jag kan övertala Felix till det.. Hoppas!

Kategori E

Kategori: Allmänt

Såg inlägg om detta.. Bättre att träna mer och bli kapabel, för det verkar mest vara höjdrädda eller sådana som inte vill träna sig till framgång som verkar för detta... Eller vad tycker du?

solsugen

Kategori: Allmänt

Lite mer sugen på bildvädret än det faktiska! Fast sen kommer våren och då har man ju det där underbara framför sig :-) Nu ska jag iväg och jobba, ha en fin dag!

kom igen

Kategori: Allmänt

Dina fortsätter på vild-stilen, den är ganska så underhållande så. Skönt iallafall att hon verkar nöjd med livet. Sedan promenerade jag & Lollo i mörkret, Bubblan var exemplarisk, Trodde inte riktigt att hon var SÅ trafiksäker och fruktade för livet.. Haha, nästan så men hon är duktig eller i ständig chock :-) Ganska skönt att vara i stallet när jag väl kom iväg!!
Nu har jag ätit chips med Felix och han ska iväg och träna. Är träningssugen jag också, så ska ta mig i kragen och börja på friskis tror jag. Hurtigt värrre :)))

allvarligt talat

Kategori: Allmänt

Är helt grymt sugen på att typ göra någon fräck inomhusaktivitet. Inte åka till hästarna i regnet.. Kan ni också drabbas av plötsliga infall att inte gå runt i leriga gummistövlar utan bara vara allmänt vanlig en dag och trippa runt i hägklackade skor?

kärlek

Kategori: Allmänt

                                         älskar den här bilden!

onsdag

Kategori: Allmänt

Idag när jag kom till stallet hade Bubblan rymt, men hon stog bara vid stallet och väntade. Hon såg skamset på oss när vi hittade henne. Sötnosen har nog tröttnat på att vara ensam och det var ändå bestämt att vi skulle släppa ihop henne med Lady idag, dom brydde sig dock inte särskilt om varandra.. Mamma och jag fixade i stallet med två vildhästar! Mamma skulle träna lite longering med Bubblan, dock ganska lugnt eftersom att hon först måste gå upp i vikt. Det där med lugnt är inte hennes melodi så hon började skena några varv först för att komma igång ;) Inte lätt att hålla i med grimma då, eftersom hon inte kan ha bett i munnen just nu. Dina var superfin, lagom framåt tills jag skulle testa lite galopp.. Då bockade hon som tusan och skjuter så väldigt mycket rygg att jag får hålla i mig för glatta livet. Lustigt att världens bästa "barnvaktshäst" ibland kan vara så vild..  Ser fram emot Lottaträning om ett par veckor, skönt att ha någonting att träna inför såhär under lågsäsong. I vanliga fall brukar mina hästar få vila under vintern men känns som Dina haft sin dos av det under större delar av året :p.
jag & glamourösa Dina :-)
 

mat med mami

Kategori: Allmänt

nu har vi käkat kyckling & jag tog även några stekta äpplen i kanel. mums på den!

Hjälp

Kategori: Allmänt

körde en sväng med klippmaskinen på lilla marsvinet, jag är ingen vidare detaljklipperska men hyfsat blev det. Fyller sitt syfte åtminstone! Som jag brukar säga - hästen ska inte på os och när den dagen kommer så borde jag lärt mig klippa hyfsat ;). Jag red ut idag, passade på när det var ljust! Dina var fin men lite spänd, psykisk spändhet hos hästar måste vara bland det svåraste.. Hon slappnade av till sist iallafall. Skönt att hon är pigg på jobbet ändå! 
jag var även en sväng på apoteket och hämtade bubblans medicin. 
Hemma nu :)
ibland tror jag att vissa saker händer andra, inte mig. Konstigt att man tänker så. Tur att jag har finfelix och underbara mamma. De löser allt.

lurv!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag börjat skala av pälsen på mitt lilla marsvin :-)
Känner att det kommer bli mycket fluff att sopa upp. Ett steg i rätt riktning åtminstone, nu är vi snart helt igång igen!

Dina 120

Kategori: videor

Här är film på min och Dinas första 120 på P&J. Kan ni tänka er vad fin känsla man får på henne? Fina hästen.

tankens kraft

Kategori: Allmänt

Ledig dag idag, det känns skönt. Ska försöka mig på att klippa Dina och rida ut medan det fortfarande är lite ljust här i vårt novemberland :-) Sitter vid mammas dator nu, skulle verkligen vilja få ordning på min egen. Sedan är jag sugen på att köpa en ny mobil, det skulle verkligen behövas. Snålove är dock i farten, det får bli senare. Nu ska jag försöka att vara hemskt företagssam eller någonting. Läser en bok just nu om tankens kraft, länge sedan jag läste men gillar psykologi och hur mycket man skapar sina egna förutsättningar - någonting som är lätt att glömma när man ibland kör "i botten".
Leffe har få inbillade problem :-)

Apropå tränare

Kategori: Allmänt

 
Här tränade Dina dressyr under förra sommaren!
Hittade en ganska så spännande debatt på internet beträffande hur onödigt det var för "hoppryttare" att träna dressyr. Först måste man kanske definiera vad man menar med hoppryttare? Vilken nivå man rider på eller hur kompetent man är verkade dock inte spela någon roll, bara man har hoppning som huvudgren.. Med motiveringen att hur hästens form ser ut påverkar inte hoppningen.
Jag tänker annorlunda. Formen gör hästen hållbar, visserligen varken kan eller ska alla hästar gå i en grand prix-dressyr form, det är inte målet. Målet är väl att hästen ska använda sin kropp på bästa sätt, för att få en god muskulatur och hålla för de uppgifter de ställs inför. Skänkelvikningar, lösgörande, och öppnor och slutor, samlande rörelser är även bra för en hopphäst liksom att tempoväxlingen är av stor vikt. Nu har ju Dina inte vart helt igång så jag har inte tränat dressyr på alldeles för länge. Men jag tycker att det är en bra variation och gör mig som ryttare mer medveten, sedan är det ju även en underbar känsla när man får ihop allting då och då! Jag har min superduktiga dressyrtränare Lisa att tacka för otroligt mycket, hon är grym och förstår vad som är viktigt att träna på för mig och min hopphäst. Dessutom tjatar hon tills jag gör rätt. Ni vet, jag är en sådandär vanlig dödlig som inte anstränger mig tills jag är svimfärdig om jag är ensam men om någon ser på och härjar lite så kör jag tills det inte går mer :-) Sedan så har jag ju Elin också, som väger in så mycket mer än bara hoppningen i min träning.
Är helt enkelt otroligt lyckligt lottad med tränare och har nog alltid vart det. Om man är som jag, långt ifrån världsmästare, så behöver man all proffsig hjälp man kan få! :-)

bubbeltrubbel

Kategori: Allmänt

Domedagen men självklart så fick vi ingen dom nu heller.. Jag som var ganska så sugen på att veta svart på vitt att såhär är det. Hur som, vi började med att lasta. eller göra ett tappert försök åtminstone! Hon var envis som en åsna, okej om man är halvtam och tycker en transport är otäck men detta var en enbart trotsigt inte-gå-närmare-än-fem-meter grej.. Så till slut så fick Frugan Andersson, världens sötaste ponny åka brevid och då gik det lite enklare. 
Väl i Söderköping fick vi åtminstone veta vad problemet är, Bubblan har bristande tandcement. Det som skall ligga utanpå emaljen och mellan tänderna saknas. Sedan om detta är ett primärt eller sekundärt tillstånd är avgörande. Nu var det viktigaste att sätta in rätt behandling, få bort smärtan. Han, tandteknikern, satte även på en tandbrygga av "falskt" cement. Om en månad skall vi tillbaka och då kan man utläsa om tandcement kommit på naturlig väg. Om inte så är det antagligen ett för stort lidande för att gå vidare.
Här är suddig bild från undersökningen :-) lite smuts men själva bettet ska det inte vara någonting helt omöjligt :-)

på väg

Kategori: Allmänt

Är llite mer med i matchen och på banan igen efter att ha sovit typ från 16-19 och sedan 22-10 ;) Värst var att somna med huvudvärk och vakna med den på morgonen.. Men bättre idag. Jag började med att käka frukost i sängen, bland annat chips... tillsammans med min Felix, det behövde vi :-) Sedan så fixade jag i stallet, åkte ch hämtade en ny ponny. Tog in hästarna och matade dem, red Dina och snart ska jag ge gänget kvällsmat.
Lite tufft att skriva nu, even worse att skriva vettigt och bra då jag har en 100%paj dator och en asgammal mobil eftersom den andra är kvaddad den med. Teknik är inte min grej... Har dock någonting "stort" på g. Värsta idén jag klurat på ett tag men vill driva igenom den nu och vill att det ska bli så framgångsrikt som jag hoppas! 
Nu är frågan, gå på mannen i mitt livs fest eller sova? Lutar nog till det sistnämnda... ;)

usch

Kategori: Allmänt

Min dator är helt ostartbar tyvärr.. och jag mår hemskt dåligt. Somnade fem och har vart helt yrslig och yr med världens huvudvärk.. Näe, hua! Nu går jag och lägger mig. Tjing tjing!