larssonm.blogg.se

födelsedagsfirande

Kategori: Allmänt

Har trimmat på hästarna, även Bubbel har fått sig några turer, fin! Mest för att jag snart ska bort och hon ska få komma igång, få vila och tänka innan hon ska utbildas lite. Felix och jag solskensred igår på varsin kuse på min födelsedagsmorgon igår, väldigt mysigt och uppskattat hos mig iaf :-) sedan kalas med familjen. Var inte så förväntansfull över att fylla 21 men ack så fel man kan ha! Blev jättefint uppvaktad och fick allt jag önskat mig - och lite till.. Sedan åt vi middag hos Mårten och gick till Pitchers - där var jag lite för trött för att vara rolig tyvärr.. ;)

Idag har Felix och jag åkt runt och fixat inför resan, mycket som ska ordnas med! Lite paffa blev vi när vi skulle växla - och man var tvungen att beställa pengarna en vecka innan. Spännande, får se hur vi löser det.. Blev även bjudna på jättegott fika av svärfar på Marieberg, tack! Sedan hade jag lektion med duktiga tjejer i stallet. Gillar ambtiösa unga! Nu har jag drömt mig bort lite på datorn och förstår fortfarande inte riktigt att imorgon så drar vi. Vilken grej va, två veckor i solen i fjärran land. På återseende alltså, förhoppningsvis lite brunare och med rikare livsryggsäck :-)

Tiden i galopp

Kategori: Allmänt

Tiden går snabbt här, kommer knappt ikapp mig själv i dagarnas fix och trix :-) Insåg idag att jag fyller om två dagar och måste ordna upp fika osv. till det och sedan så åker vi till Gambia på måndagsnatten. Krävs lite planering med hästar till det, dessutom ska man packa med smarta saker. Känns som det kommer bli lätt kaotiskt packning med mig och Felix i farten, vi är inte de mest genomtänkta alla gånger när det gäller sånt..
 
Idag har jag vart hos tandläkaren, var lätt nervös eftersom tandborstning inte är min starkaste gren men det var fint! Galet att jag snart är tjugioett och inte haft några hål i tänderna. Tog bara bort lite tandsten. Sedan så jobbade jag en svängom, åkte hem och gräddade våfflor till ett helt gäng hungriga! Väl i stallet så ordnade jag upp allt tråkigt som måste göras och red sedan Dina som var fin! Tämjde sedan Bubbel lite, första gången utan sällskapshäst och på ridbanan. Hon var duktig och fick till och med galoppera några steg! Lätt läskigt dock eftersom banan är rätt hal och sedan så gillar hon trav betydligt mer än galopp.. Men det gick till sist om än inte så mycket, kul ändå med framsteg!

skrivkramp och chokladbollsberoende

Kategori: Allmänt

Mitt godaste ;)

Inte vart någon höjdare på att skriva, svårt när mobilen lackar ur och jag inte äger en fungerande dator längre, you know you know. Mycket att tänka på just nu också, fick den där dörren jag trodde stod på glänt stenhårt i ansiktet! Bara att knata vidare i livscirkusen men blir lite bitter ibland. Men det är väl så bara att jag inte gett tillräckligt än för att få. Tävlade i söndags, förberedelserna var inte de bästa med tanke på att jag inte har någon hästtransport, inte kunnat träna och inte lyckades få tag i rätt bett. Bestämde mig ändå för att rida och ha kul på ett kimblevickbett, det var inte optimalt hon hoppade halvbra på det och slog lite med skallen. Hade två ner i första klassen, hon hoppade tråkigt och jag satte upp tokmycket press, tog med sig två bommar. pyste ut lite till 120 och fick till en bra runda. Lyckades dock riva ettan två gånger och även glömma bort hur man räknar till sex i sista klassen och fick ett, stopp? Eller snarare totalt styrfel, stackars kuse. Skönt dock att vara igång, jag var toknervös!!
Sedan har jag jobbat i veckan, bara haft roligt :-)
Nu kom Felix, vi har inte umgåtts så mycket på sista tiden. Eller vi såg en rätt kul bio igår små citroner gula men det är lite svårt att prata om livets innersta mening under en biofilm.. Ha det bäst!

Fattig och lycklig!

Kategori: Allmänt

Idag fick jag ett roligt besked! En hel del som ska gå i lås men om det nu skulle göra det så skulle det öppna en drös dörrar för mig. Har ridit båda mina kusar idag, lite roligt att oinridna femåriga Trubbel är toksnäll och faktiskt lite skötsammare än sitt äldre sällskap Britney. Snart har jag nog ridit henne tio gånger, hoppas att hon fortsätter att glänsa även i framtiden.
Jag har även skrivit ihop ett litet brev till Örebro ryttareams hemsida eftersom att jag ska ta mig i kragen i år och ta den där nedrans hästskötarexamen. Tänkte att det blir lättare att fixa det om man är ett litet gäng som hjälps åt med alla moment. Håll tummarna för mig, tar nog med mig boken och pluggar på lite i Gambiasolen :-)
Är förövrigt otroligt fattig också, Dinas olycks-räkningar var dryga, tur att man får tillbaka dem på försäkringen men tråkigt att ligga ute med pengarna. Särskilt som att jag måste köpa badkläder, betala tävling och köpa nytt bett också eftersom jag inte fått tillbaka mitt. Och jag vägrar skena på Karlslund på söndag så blir till att fixa ett imorgon, mitt är ju dock lite special - ett babypelham i gummi. Hoppas det finns. Dock så skenade Dina runt med mig på banan uppe på bilden, jag grät. For runt i sadeln som en liten vante medans Dina hoppade sjukt fint.. Även om ni ser att resultatet blev bra så vill jag gärna ha någon sorts chans att bromsa upp lite :-) 
Ambitiösaste hästen dock, love her! <3

svettig dragkamp och perfekt ros

Kategori: Allmänt

Igår kuskade jag runt och hämtade hästsläp och fixade stallet under förmiddagen, jobbade. Åkte tillbaka och hämtade dina, tränade, packade ihop och styrde hem för att sedan återlämna släpet. Var hemma kvart över elva. Det är kul att ha häst ;) Träningen gick enligt instruktör eller en jävla skåning som han själv säger bra. Kaos enligt mig. Hade vanligt bett då jag inte fått tillbaka mitt och hade dragkamp varv på varv! Visst att hon hoppar lite tekniskt bättre i sken men känns helt hemskt att klamra sig fast och hoppas att det snart ska gå att bromsa.. hoppas mitt vanliga är tillbaka i helgen, annars är jag inte särskilt tävlingssugen.. Idag gjorde jag stallet direkt efter jobbet, klar 18;00 sedan har jag fått en helt perfekt ros, fin choklad och en underbar middag från Shanghai aav min fina pojkvän! Han som dessutom satt och frös i ridhuset igår då jag inte vågade åka ensam. Tack, till honom och alla andra som gör mig framförallt vardagsglad men också överraskar såhär :-) lägger upp sken-film imorgon och kanske bild på min världsfina ros. Kom ihåg att uppskatta dina nära tills dess! Puss och kram

Knäknas

Kategori: Allmänt

vaknade inatt och hade sjukligt ont i knät, kunde inte sova på ett par timmar.. Livrädd att det typ var helt pajt och om det var från vår olycka när det blev lite sargat.. På morgonen var allt dock precis som vanligt - jättekonstigt! Jobbade och red i snöstorm, kändes helt åt skogen! Tränar så ruttet just nu, gör mig ledsen. Skurade hinkar och fixade lite i stallet som plåster på samvetet. Sedan var vi på kalas under kvällen, grattis godaste kusin!  <3
skickar med bilder på lycklig felle och olyckligt knasknä ;)'
 

bilåkning

Kategori: Allmänt

Jobbade imorse och därefter har jag och mamma hängt i bilen typ hela dagen. Jobbigt men jag älskar kvalitetstid med min fina mamma! Bubblan skulle på tandkoll igen, lite bättre men inte helt bra - känns som standard för trubbel.. Gillar henne väldigt mycket dock trots att hon blivit dryg som få och tog en timme på sig att få in alla fötter i transporten - både dit och hem. Billig där! På tal om hästlimousinen så passar jag på att tacka Elin för lånet, underbart bra. Nu ska jag sova, man blir trött av att brottas med kusar! ;)

Välmotionerade hästar är snälla hästar

Kategori: Allmänt

Vi var på Friends Arena i onsdags, jättekul och underbart fina platser hade vi. Jag snöt mig dock igenom hela kvällen och lyckades även synas i tv-rutan - nysandes! Under torsdagen så tog jag mig i kragen och började jobba, kanske inte världens piggaste men ändå. Under fredagen överlevde jag ytterligare en arbetsdag med snor i halva hjärnan och red lite smått, skönt!
Helgen fortsatte med friskhetsfokus, tacokväll med Felix och våra pappor. Lördag med hästar, kalas och mello för att börja denna fina dag med pannkaksfrukost! Sedan skulle jag rida Dina lite mer ordentligt, hade laddat upp som tusan. Kände att när man blir svettig av att göra en höpåse kanske man inte är helt hundra men valde att bita ihop och rida på. Inte världsklass att hoppa upp på en vrålpigg häst som vilat lika mycket som jag men vart helt frisk istället.. Hade dragkamp för att Dina hade mer energi och jag orkade inte skena i en timme eller vad det nu var hon var sugen på.. Dina förtjänade knappt sin snällaste-hästen-i-världen stämpling idag. En sak jag tror stenhårt på är dock - välmotionerade hästar är snälla (glada) hästar :-)

Utslagen..

Kategori: Allmänt

Känner mig som vår hund Leffe - helt utslagen.. Ligger och fryser i soffan och svettas sjuka mängder.. När tar det slut?

Oturligt dumt

Kategori: Allmänt

Roade mig i helgen, var på fotbollscup med vänner fredag/söndag och drack finvin med min bästa ide under lördagen. Nu däremot är livet inte så party, är helknackig - febrig, ont i halsen och allmänt jättetrött. Skittråkigt med andra ord. Hade verkligen sett fram emot att komma igång med träning med Dina imorgon men så blir det tyvärr inte. Idag var turen med mig trots allt, bästa Lollo red Dina och hade redan fixat allt i stallet när jag kom! Snacka om lyxigt när man inte ens bett om det. underbar överraskning. Tusen tack, blev så glad och det kändes grymt eftersom att jag är typ helt sänkt... Nu vi kolla serie jag och Fellen som också verkar ha fått ta del av bacillerna, numera pussas man med mig på egen risk ;).
 
Sedan ser jag framåt. Längtar till fina Dina hoppat sitt högsta och kan få fina ungar, det kommer bli otroligt roligt att se <3