larssonm.blogg.se

Häftiga, hastiga dagar!

Kategori: Allmänt

 
Mycket för tillfället, mycket jobb i veckan! Det är trevligt men mycket blir det som ska hinnas med. Idag hälsade jag på en av mina äldsta vänner. Sedan så blev det bara vara kväll i stallet! Skönt. Borstade, målade hovarna och gosade med mina damer :-) gjorde allt som måååste i stallet göras ovanligt långsamt. jag är en ganska otålig person och vill gärna göra klart tråkig mockning för att ta mig vidare...
Försökte lägga in en bild på stallhundleffe in action men Felix iPhone vägrar! Dummis den.

på väg framåt!

Kategori: Allmänt

Looken! Måste dock klippa mig och fixa till mitt hår känner jag när jag inser att det var typ ett år sedan det gjordes sist.. Finns helt enkelt roligare saker att lägga både tid och pengar på :-) Idag har jag jobbat, vart i stallet med Felix, käkat pizza & nu hoppas jag på film och tisdagsmys typ.

kaos & katastrof

Kategori: Allmänt

Ibland går det bra, ibland inte.
Idag så åkte jag hem från Marieberg för att jobba. Det gick bra, sedan har det bara gått utför. Min dator har säckat ihop och sedan lånade jag ut min bil till min stackars lillebror och då sade den tydligen också upp sig! Dessutom är jag allmänt irriterad på tråkiga människor!
Här är en som fick mig på fint humör i alla fall, ser fram emot att få rida lite snart. Satsa på nästa säsong, få tävla och få lite kick. Sådant gör mig ju lyckligast - att lyckas träna till framgång.

kalasdags!

Kategori: Allmänt

kalasers kalasers här, kalaset är fixar och det blir kanonkul... Och kalasbra förstås!

Hungrig!

Kategori: Allmänt

Axel förlorade tyvärr matchen, tråkigt!  Nu sitter jag i soffan och är vrålhungrig, trots att Felix och jag delade en maxbox på vägen hem, man fick en jätterolig gympapåse som leksak!! :-) Pappa gör biffar & potatismos nu och det ska bli såå gott! Och hua, vad kallt det är ute! Jag och mamma promenerade hästarna i eftermiddag och det var jättetrevligt - men kylan gör det så mycket mindre tråkigare/ jobbigare att ta sig ut!
En sådanhär grimma+grimskaft fick Bubblan idag av mamma, hon motiverade det med att hon säkert aldrig fått egna saker förut.. Okej, så var det ju det här med att inte förmänskliga djuren! Äh, röttblåttvitt är ju en stående favorit så hon blir säkert lycklig i själen lilla hästen, haha!

Bless you

Kategori: Allmänt

sitter med Felix iPhone, är inte superbra med den, så skyller ifrån mig på den om det blir fult :-) igår hade jag en trevlig dag! Först med arbete och skrattanfall där!! Efter det drog jag till pållorna och fixade till dem typ mitt snabbaste för 18.30 i nikolaikyrkan och körtittning med lillebror. Det var trevligt och hans tjejs kör var duktig! Mysigt med kyrkor tycker jag, även om vi blev lite paffa när okända människor kom fram och sa "Gud välsigne er".. Och sedan var det väldigt långdraget när prästerna talade, lite som skolavslutning med rektorstal ;) efter detta fick jag skjuts av bästa broder till gulliga Ida! Där drack vi vin och jag träffade också några andra gamla jobbtjejer :-) nu ska vi äta lunch och sen åka till Nora och kolla när duktiga axel spelar innebandy ;)

på g!

Kategori: Allmänt

vart på köruppvisning, nu till en friend :-) see you!

morgonmys

Kategori: Allmänt

Har lite mys innan jobbet jag & Leffe :-)

svart häst som nattupdate :-)

Kategori: Allmänt

Här är desse&jag in action, man tror knappast att han är 170+ här va? Kanske för att jag typ står på tå :-) Visst är det fint med svarta hästar?
Lollo har skickat bilden, hon har hela sin kamera full med bilder som jag bara galet mååste ha men just ikväll skickade hon bara denna + en till.. Vilma som fotat här i alla fall, hoppas att jag får resten så jag kan slänga in dem också.. en annan dag, gäsp gäsp! Sov gott!

gumman!

Kategori:

duktiga dina tränar på Skästa 2011.. lite pepp såhär på kvällen :-)

det fina med det jobbiga

Kategori: Allmänt

Gick ganska snabbt att vara åter på banan, har bearbetat detta rätt länge ändå. Djur är fantastiska och ger mig så otroligt mycket och jag älskar de banden man får till ett djur, villkorslös kärlek. Att utveckla sig själv och ett djur är steget längre. Dock så måste man ju vara medveten om att de är beroende av oss och att vi tar de jobbiga besluten när det är dags.

ruttet & surt

Kategori: Allmänt

Precis käkat efter låång dag med hästarna. Gick både bra och dåligt, börjar med det bra - underbara Dina är frisk nu och ska tutas igång. Så skönt! Visste ju att det inte var allvarligt men känns alltid bra att lösa problemet och blicka vidare -nu mot supersäsong 2013!
Sämre nyheter - Bubblan har inte blivit bättre. Började rensa hennes mun, som återigen var full i foderrester och var och när det lossade resulterade det i massa blod ifrån såren. Det luktar ruttet också.. Röntgenbilder togs idag också. Hur som, vi har fått en tid hos en tandspecialist för hästar som alltså ska ge henne slutgiltiga domen. Verkar inte överdrivet hoppfullt, tyckte så synd om henne idag att jag bara ville lägga mig och gråta lite på det blodiga klinikgolvet.. Jag tänkte ta lite mun-bilder och visa lite men vart så ledsen och trött på allting att jag inte gjorde det. Nu startar Bubblans karusell den 5november igen och jag vill verkligen kunna rädda henne.
Hade lite lektion efter besöket, roligt att träffa duktiga barn efter en sådanhär dag. Sedan var jag och mamma vrålhungriga och hon slängde ihop en grym pasta, tack!
såg den här bilden på facebook, känns som jag bara ser sånt här just nu. Perception heter det väl med finare ord - att man ser det som man funderar på extra mycket. Sedan är det djursjukhuset på TV, ska bryta ihop en stund, återkommer när jag kommit tillbaka!

doktor cosmos!

Kategori: Allmänt

Bildbeviset ville sig inte, det var i alla fall duktiga Bubblan med pilot på bild :-). Nu ska vi till veterinären, önskar att det var doktor cosmos på en grön moped -för han verkar lite billigare och roligare! Hoppas vi hittar en lösning, väljer att hoppas på det bästa idag. Håll era tummar!

Från revy till soffläge!

Kategori: Allmänt

Mamma&jag ikväll :-) revyn var kul men om man sett förra årets revy så är de nästan identiska, då är det inte värt det, annars så kör hårt hjalle levererar! Nu kollar jag och Felix lite på tv, trevlig onsdag det här!!!

irriterande!

Kategori: Allmänt

Försökte vara lite cool och byta bloggdesign till supersöta dusty rose men nej, tydligen kunde tekniskt talanglösa jag byta till alla andra utom just den? Konstigt! Har någon annan knasig nu? Ska försöka senare igen tänkte jag! Nu är det bara en timme kvar tills jag ska på Flack och jag sitter fortfarande i mjukiskläder som vart i stallet.. På tal om stallet så ska jag visa bildbevis på en duktig liten sak därifrån ;-)
På tal om duktig så promenerade jag till stallet idag, tog ganska så exakt en timme. Snart är jag superfit! ;)
¨Över & ut!

tävlingssugen

Kategori: Allmänt

http://www.youtube.com/watch?v=Eu2FlAKxP5Q

hollywood?

Kategori: Allmänt

Har inte klivit upp än.. Utan kollat lite på svenska hollywoodfruar bland annat! Måste bara säga det att Maria är så otroligt charmig och snäll, Gunilla gör ju allt detta ståhej för att få Så mycket uppmärksamhet som möjligt tror jag. Vem är annars s å d ä r dramatisk? Dessutom är ju allt hon gör att försöka tjäna pengar.. genom sitt barn & sitt kändisskap.. Tror knappast att hon är så förmögen som påstås?
Det kanske inte är så lätt att ha en karriär som hollywoodfru heller :-).
Hur som, nu ska jag i alla fall ta en promenad, sedan åka till mina fina hästar för att till sist byta om för att förhandstitta lite på nya Flackrevyn. Kommer bli jätteroligt tror jag, kan kolla om Felix tar någon bild så visar jag sen :-) Kram!

Hundtränande presentpajas

Kategori: Allmänt

grattiiiiiiiis!
 
Vaknade upp med fina födelsedagsfelix idag! :-) Har dock present-panik, ska röja hela staden sedan antar jag.. Jag sätter upp för mycket press på det där tror jag och så låser det sig helt. Ungefär som att rida :-) Nu är jag nyss hemkommen från stallet och mina fina fyrbenta. Idag så hade jag med mig våra hundar Leffe&Tasse. Tasse är ingen höjdare på att vara lös, då han hör halvtaskigt och älskar att springa jättefort utan riktning.. Men det gick bra, gäller bara att ha lite koll och tjata på honom. Gjorde även iordning Bubblans superduper specialkost, är ett deltidsjobb det där alltså. Tyvärr så tror vi ju att hon inte går upp i vikt, så nu har hon extra fet müsli, proteinpluss, groov, betfor, lusern mix och hösilage på matsedeln.. Känns hemskt att det inte blir bättre, håller alla tummar nu! På torsdag får hon ett doktorutlåtande också men känns lite som om att tiden håller på att rinna ut..
 
Sötaste lilla monsterhunden :-)
 

Ovissa framtien!

Kategori: Allmänt

I söndags hade jag som väntat väldigt trevligt med superaxel! För hans skull så lyckades jag även komma upp ur sängen för att skjutsa honom till match på birgittaskolan klockan nio. Och så duktig han var! Idrott är verkligen fantastiskt roligt, jag uppskattar det mesta! Nu var det innebandy på schemat och det funkade bra, de vann med 3-1 mot Lillån, grattis!
Efter det så åkte vi och kollade på ett hus i Kumla och hade väldigt höga förhoppningar men föll pladask som pannkakor ner på marken efter att vart där, absolutmingenting för oss tyvärr. Bubblan och Dina fick promenad med mig och bästa mamma sen. Mamma visste inte riktigt om hon ville gå med bebisen först men efter att jag intygat att hon var snäll (hade i och för sig aldrig gått ut med henne, men ändå..) så gick vi. Jag gick med nioåriga Dina som var skapligt laddad och var som en hingst.. Helt hopplös! Mamma hade fyraåriga Bubblan som inte brydde sig om Dina utan promenerade snällt hela vägen! :-) Dina gillar helt enkelt inte att ta det lugnt...
 
Denna dag så har jag länsat kontot inne på Granngården eftersom Bubblan nu får specialkost eftersom hon inte äter så bra och är väldigt tunn. Sedan var jag och mamma där och Lollo tog lite bilder på hästarna på ridbanan. Bubblan hoppar själv också när det står hinder uppe, supersöt! Framtiden då.. Hoppas att allt går Bubblans väg och min för den delen också då jag är inne i lite förändring..
 
 
 

felbokning

Kategori: Allmänt

Felbokning i kalendern ledde till lite mer ångest och dåligt samvete! Som grädden på moset liksom sådär på tal om att ta livet med en klackspark och så vidare.. Jag som vart duktig och försökt ha framförhållning - nej då bokar jag in fel dag. Dessutom var personerna i fråga jätteförstående, känner mig bara ännu dummare då!
 
Kvaddad tumme - ingenting mot det dåliga samvetet!
Nu ska jag rycka upp mig lite..  Alla gör väl fel, jag ogillar bara att det händer mig. Ska nog bjuda ut lilla Axel på middag eller liknande. Den grabben har en särskild talang för att underhålla. Sånt gillar jag ju faktiskt :-)

det där med att vara perfekt,

Kategori: Allmänt

Lycka är att älska.
 
Igår skulle jag prova kläder på marieberg innan vi skulle härja lite. Jag hittade massa fina, snygga eller söta tröjor. För det är just tröjor jag inte har så mycket av, sårskilt när man ska ha något skapligt fint. När jag klädde på mig diverse galg-snygga kläder så såg det mest ut som jag dragit på mig en matta, var superblek eller så liknade jag en val i provrummet. Varför är det alltid så? Och varför ser man så på sig själv men inte på andra?
Efter lite om och men så kom jag hem tomhänt i alla fall, bra för plånboken ändå.. Jag drog på mig ett par gamla kläder och de funkade bra och jag träffade supergoa männsikor och hade väldigt roligt. Ända tills jag gjorde någonting mindre omdömesfullt.. Hade en teori om att det var ganska okej gjort men efter lite påminnelser från goda vänner (läs "svåger") så insåg jag att det var onödigt dumt. Sedan åkte vi till Strömpis och där var det helt ärligt inget roligt alls.
 
Vad vill jag få ut av det här då? Att jag kan personifiera dåligt samvete, för jag får det av vilken skitsak som helst och det är nog typ min värsta känsla? Nej, mer om det här att vara perfekt. Alla gör fel och jag har insett att just bloggar får människors liv att framstå som rosaskimrande och allmänt skitlätt. Vilken människa som har drömmar, är mänsklig och mår bra har det livet? Ingen. Summan av detta är våga göra fel, för det kommer du att göra. Alla har brister men ärligt så dömer ingen annan dig lika hårt som du själv, så om du är osäker på den där tröjan så köp den. Bär den med högt huvud och du är i land! Och du vet, det värsta som kan hända är att det blir fel :-)

karusellen är igång!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag fortsätta åka runt och göra lite ärenden. Ska köpa olja till bilen, plocka upp våra doggar och åka till Dina & Bubblan och byta lakan till dem eller något :-) Sedan så har jag och Felix bjudit hem en hel drös med människor hit ikväll, så antar att jag måste duscha och åtminstone försöka att se hyfsat anständig ut.- Äh, ska inte klaga för jag tycker att det är rätt kul att fixa till lite falsk marknadsföring av mig själv när det är dags - bara att jag alltid lyckas sätta en sådan tidspress att det blir svårt och halvdant ;) Får se hur det blir ikväll då.. Tills dess, ha en trevlig fredag!

Cirkus herminge &middag

Kategori: Allmänt

 
 
Jag trodde ju på hyfsat lugn dag idag, vad fel man kan ha.. Först åkte jag till stallet och mockade lite, sedan hämtade jag upp lilla Alva och hon gjorde iordning Felix. Sedan skulle vi hoppa lite bana och det gick strålande bra! Alva har verkligen utvecklats otroligt mycket på nolltid och Felix trivs verkligen med henne. Typiskt nog så hoppade han en sockerbit och bommen fastnade mellan frambenen, så han ramlade halvt omkull och stackars Alva i backen.. Skittråkigt och jag tror typ alltid att hon minst ska dö! Rejält mörbultad och efter röntgad handled så överlevde mitt lilla superbarn i varje fall! Doktorn tyckte att hon skulle satsa på dressyr istället men hon är tuff!
 
Sedan brottningsmatch med Bubblan i spolspiltan.. Hon har insett att det där med att skölja munnen inte är någon höjdare.. Jag liksom måste hålla upp armen sedan skakar hon på huvudet och så rinner allt vatten längs med armen och ner ändå till magen! Haha! Men ska inte klaga, hon skakar mest lite på huvudet som sagt och det är väl helt okej med tanke på att hon bara är en halvtam fyraåring :-) Hoppar in i bilen, åkter 10meter och ser nåt i busken. Där ville tydligen ponnyfelix vara, fick traska in med honom då.. sedan lyckades jag komma hem åtminstone..
 
Efter allt detta så lyckades jag och Felix ta oss till middag på Efesos, vilket var väldigt trevligt! Maten kändes dock lite platt, liksom inte otäck på något vis men inte heller sådär super som den oftast är när man kommer ut. Hur som så känner jag mig nöjd, sällskapet gick inte att klaga på åtminstone!
 
Antar att alla sett kalla fakta om parken zoo? Osmakligt.
 
 

pick up your phone!

Kategori: Allmänt

Helt ärligt så har jag knappt gått upp än.. Lite nytta har jag gjort på datorn, men men! Gillar lilla-lagom-livet än så länge. Vi får se hur lång tid det tar innan jag börjar klättra på väggar :-). Dagens tips då! Pick up your phone på spotify. Jag älskar musik med piano och ja, jag bara gillar den.
Idag ska jag först åka iväg till mina fina hästar och pussa lite på dem och träna duktiga Alva!
Ska nog försöka lura ner Felix till marieberg också, när man inte tjänar pengar en dag så kan man väl göra av med dem man har?
Här är vi, hela gänget när Lollo red fälttävlan på Dina! Så skrev de repotage om det på Ridsports hemsida och då hamnade vi där. Verkade nog helproffsigt med ryttare, ägare och två hästskötare på plats, hihi!

Mixen!

Kategori: Allmänt

Vet inte om det bara är jag som är trött och tråkig´men är inte det här hemskt roligt?? :-)
http://www.youtube.com/watch?v=82LCKBdjywQ

Krigsstigen :-)

Kategori: Allmänt

Sorry att jag uppdaterar dåligt, bättring på det.. Men när jag har tid att skriva har jag relativt ointressant liv och när det är hyfsat spännande så har jag inte tid. Hur som så har jag nyfunnit en egenskap hos mig som sitter långt inne, det där med att ställa krav och faktiskt också kunna säga ifrån! Jag kan lätt göra det åt andra men det blir sju resor värre om man ska strida för sig själv.
 
Mina hästar är jättefina och de står och latar sig nu ett tag så Dina blir i top notch-skick och Bubblan.. Ja, med tanke på hur hon är just så är acceptabelt utseende utan revben dugligt som första mål :-) Jag gillar dem väldigt mycket i alla fall och är sugen på att få fler sådana pärlor och kanske även skaffa migi en vacker gård som ligger granne med centrum, har en egen typ sjö, har ett litet hus, maffigt stall, gärna med ridhus och allt detta till en summa av, en halv miljon eller något annan nätt summa!
 
 
Det här är min fina Allis! Saknar henne väldigt mycket och det är jobbigt att ha sålt henne. Inte så att jag inte tror att hon har det bra, tvärt om så är jag övertygad (efter att stalka hennes stackars ägare på mail och ha hälsat på) om att hon har det  kalasbra hos Helena! Handlar nog mer om att hon är den häst jag haft bäst relation med :-)

don't wake me up

Kategori: Allmänt

Igår så red jag på fina Calle med Lollo på Ardis och Emma med sin treåring utan nerver :-) Skönt att bara rida ut och prata lite! Sedan fick Bubblan en ny penicillinspruta och hon är såå duktig och förståndig lilla damen!
Louise och jag åkte hem och käkade  ridkläder men insåg sedan att det var dags för mer glamourös tillvaro som gällde för en fredag! Så efter lite fixande såg vi nästan helt vanliga ut! Lollo säger att hon inte gillar kläder och sånt men det vet jag inte om det stämmer till tusen, supersnygg är hon iaf. Kan säga att det var ett bra tag sedan jag hade så kul, helt enkelt så är Lollo den bästa affärspartner man kan ha, alla kateorier! haha, nejdå hon är mer än så, en jättegullig vän! Nu ska jag äta våfflor och sedan bär det faktiskt av igen, till Felix kompis som är otroligt underhållande och enligt uppgift ska ha ganska vilda födelsedagskalas. Gillar vi!! Simma lungt :-)

En dörr stängs - nya öppnas!

Kategori: Allmänt

Tror min jobb-inbillade-panik kommer att lägga sig helt snart då jag eventuellt har ett väldigt spännande uppdrag på gång som kommer bli otroligt tufft men också jätteroligt! Som min gulliga mamma sagt, stäng en dörr för att kunna öppna nästa! :-) Men fortfarande på lite bas-plan men snart snart får vi nog svar!
 
Igår så var jag med Felix på sjukhuset, han lasrade sina födelsemärken. Vi fick i alla fall supercoola solbrillor och sen så körde dem! (För att det inte ska bli såskorpor) Stackars Felix plågades medan jag tyckte att det var rätt så häftigt och sköterskan och doktorn var supergulliga och visade hur det gjorde. Sedan åkte vi hem. När vi skulle hoppa ur bilen hade jag dock ingen väska.. Den låg visst kvar på sjukhuset, typiskt mig!! Sånt som händer!
Detta gjorde dock att jag fick åka i ilfart till stallet sen, Bubblan skulle ha sin penicillinspruta och sedan hoppade Alva med Felix, hästfelix alltså :-) De var superduktiga, så roligt att se henne när hon verkligen kämpar på och hela tiden bli lite bättre för varje vecka!!
Pannkaka på kvällen, supergod som Felix mamma lagat. Lyckades dock hälla hela mitt glas svartvinbärssaft över duken.. Typiskt!

Vi är ledsna

Kategori: Allmänt

Igår var vi på kliniken med Dina och nya hästen (Bubblan?). Dina gjorde en liten hälsokoll och var lite trött i bakknäna, väldigt tråkigt men absolut ingenting allvarligt utan ska bara vila en stund. Sådant som tyvärr ibland händer med sporthästar, jag känner mig ändå glad att det inte var värre och detta kan förklara varför hon känts lite kraftlös att rida.
 
Den lilla hade det desto värre.. Hennes mun hade flera sår och var inflammerad och vissa tänder hade därav inte kunnat växa upp efter att hon tappat sina mjölktänder. I 1,5timme så rensade veterinären hennes mun och allt möjligt otäckt rann ur. Det var blod, var och matreser som suttit där ett bra tag och luktade inte hallon direkt.. Detta har alltså gett henne oerhörda smärtor varje gång hon ätit och är antagligen förklaringen till att hon är så tunn. Vi mätte och vägde henne och hon är ca 164cm och väger 450kg. Tråkigast av allt var att det har gått så pass långt att de faktiskt inte visste om det går att fixa Bubblans mun. Då måste tänderna som har varit blockerade kunna växa upp för att det inte ska återkomma.
 
Vad ska man säga? Om man ska vara krass så har jag inte gjort någon förlustaffär då hästen är försäkrad för försäljningsbeloppet. Det handlar om hur man behandlar en varelse. Att det här stackars lilla stoet gått en längre tid med stora smärtor men ändå försökt att få i sig mat - för att överleva. Trots att hälften av maten ramlar ur och att hon är relativt mager så har ingen reagerat och åtgärdat problemet tidigare - nu har det gått så pass långt att det är så mycket mer komplicerat än det var när det hela uppstod. Varför har man djur om man ändå inte har för avsikt att ta hand om dem? Vem kan leva med sådanthär på sitt samvete? Och hur kan man vara så snål att man inte tar ut en veterinär? Dessutom fick den här hästen enligt uppgift föl redan vid tre års ålder, så antagligen har den även diat sitt föl med sitt munproblem och smärta vid tuggning vilket gör denna fyraåring ännu mer tapper och oss ännu mer ledsna.
 Jag är arg, ledsen och besviken men jag ska göra mitt bästa för att få den här jättefina hästen att bli frisk igen eller åtminstone ha en fin sista tid, helt sjukt att behöva säga så om en fyraåring. Håll era tummar för Bubblan och älska era hästar. För dom är fantastiska.
 

Sista

Kategori: Allmänt

Nu har jag arbetat mitt sista jobbpass på restaurangen, det känns bra nu! Var tidigare lite stressad över det hela, kanske inte så konstigt med tanke på att det har vart min huvudsakliga inkomstkälla nu under ett halvår. Men trots allt så har jag ju två andra jobb tills vidare. Det borde med andra ord lösa sig, även om jag g i l l a r att ha mycket att göra så :-) Tack för tiden, har haft en del superfina kollegor som har förgyllt dagarna!

Ny stjärna!

Kategori: Allmänt

Hämtade en ny stjärna igår, 4år och jättegullig!
Just nu heter hon Burve som betyder häxa.. Inget vidare namn alltså! Så ett nytt tack, gärna på B :-)