larssonm.blogg.se

If you close your eyes

Kategori: Allmänt

Älskar låten pompeii, den är helt galet bra. Är helt grym och rätt maffig! Ungefär samma känsla som att hoppa stora hinder och känna sig oslagbar! Här på bästa Allis.

På gång.

Kategori: Allmänt

Hjälpte mamma att slänga skräp igår, låter kanske ganska så vardag och lugnt men ack så spännande sådant kan vara med mamma. Väl på atletippen lyckades hon stänga dörren och hålla fingret kvar på insidan.. Jag som satt kvar i bilen såg världens splattrande blodbad över hela hennes jacka, kanske får sluta hacka på Tarantino och att han gör överdrivna grejer för bara det där lilla hacket i fingret så helt sjukt ut. Hon hittade dock en äcklig strumpa att linda in det i men hade vid det laget blodat ner framför hela träcontainern.. Jag har också blivit gammal och klen så får lite blodsmak i munnen när jag ser sådant där. Snart börjar jag väl svimma när andra slår sig också ;-)
 
Hästisarna var fina igår också. Dina har fått en del utslag bara, vet inte riktigt om de är bett eller någon slags reaktion men ska testa och se. Hon fick fortsätta vila sig i form efter en liten promenad. Desse gick ut och trots att sällskapet var lite vilt så var han jättesnäll. Så enkel att galoppera, även om han äntligen förstått att det är lite roligt att springa ute nu så är han väldigt reglerbar. Galopp är helt enkelt det han är gjord för att gå i kan man lugnt säga! Världens underbaraste finaste Bubblan gick också ut, och galopperade ett par vändor ute! Hur bra får man bli? Promenerade hem med henne sen, glad och nöjd och sedan blir hon lite lätt ömfotad utan skor. Hon har nu jobbat ihop till typ minst ett par manolo blahnik-klackar eller något i den stilen nu!! Vad glad man blir när de är så fina, hon bara springer på i fin galopp ute. Härliga hästen!
 
Simmade sedan lite med bästa Lollo. Eller hon simmade mest, jag flåsade i en halvtimme och solade sedan resten medan hon pumpade på en timme i bassängen. Själv kände jag att bränt fläsk är nästan lika bra som att vara fit och vit.. Ända tills Lollo drog upp sina armmuskler, fucking hell! Får personliga komplex, fan vad b att visa upp dem så sent som i bastun... Annars hade jag väl också kunnat simma en halvtimme till och fått likadana, för det är väl det som krävs? ;-)

Tävlingar 2013

Kategori: Allmänt

Såhär kommer min tävlingsplanering att se ut på ett ungefär. Jag anpassar ju hela tiden efter hur hästarna känns eller om någonting händer. Dina till exempel håller ju inte riktigt för att gå flera tävlingar på lite högre höjder i rad, därför är det en bit mellan hennes starter eller så får hon gå ner en klass ibland när det känns som om att hon behöver.Jag ska ju även försöka kvala in och rida upp henne lite i klasser och då blir ju belastningen lite högre, när de inte är vana vid en höjd på tävling. Målet med henne är ju att kvala in och starta 140, dock är ju det absolut viktigaste att hon nu håller sig pigg och fräsch, så det målet får komma lite i andra hand i början på säsongen. Tror man är ute på djupt vatten om man börjar "jaga" och åker ut på varenda tävling för att få ihop sina kval. Det håller ingen häst för och särskilt inte Dina som är rätt skör. Även om jag såklart tränar för, vill och hoppas att vi ska lyckas rida igenom en 140klass i år.

Desert behöver ju tävlingsrutin och går ingenting särskilt stort så han kan ju göra lite fler starter och är dessutom vuxen. Har lite svårt med hans målsättning på det sättet som Dina har då jag inte riktigt har samma koll på honom efter endast ett par månader. Det vill säga vilken kapacitet han har, exakt hur han ska tränas, hur han är på tävling och så vidare. Just nu vill jag bara att han ska få komma ut och få lite fina rundor och känna på formen. Men jag tänker åtminstone försöka starta minst 110 under året på honom. Sedan får vi se i vilken takt han utvecklas och när det blir men det har jag som grundinställning i vart fall. Han kanske inte alls fixar det, nog har han kapacitet för det men är lite vilse i sin kropp just nu, eller går högre, det får vi se helt enkelt. Han är ju efter i sin utbildning och har lite tävlingsrutin ännu, därför måste man begränsa kraven på honom till skillnad från andra sjuåringar.

Bubblan får tävla lite granna men måste hinna vila och smälta allting emellan eftersom att hon är rätt ung men framförallt så väldigt oefaren och oriden. Får se, hon kanske inte är redo för att tävla alls på hela året, kanske blir något bakslag. För tillfället går hon dock som en klocka men med hästar finns det ju inte överdrivet mycket garantier.. Kommer att behandla henne som en fyraåring eftersom hon endast blivit så pass lite riden och dessutom haft föl. Hade hennes tidigare ägare bara registrerat det ordentligt hade hon fått gå som fyraåring i år men nu får hon tävla som femåring vilket inte är helt rättvist kanske eftersom jag säkert tror hon skulle kunnat hoppa championat. Men samtidigt så är ju inte det överdrivet viktigt även om det vart roligt och jag tror att hon skulle visat framfötterna där. Nu gäller det bara att ha roligt och samtidigt inte utbilda henne för snabbt bara för att hon är samarbetsvillig och något begåvad.

 

Tävlingar 2013

 

Maj

V 19 Söndag                      Glanshammar                      Desert           (Anmäld)

V 20 Lördag&Söndag        Pålsboda (Örsta)                 Dina             

V 21 Söndag                      Hallsberg                            Desert         

Juni

V 22 Lördag                       ÖFK                                   Desert           Gräs

         Söndag                      ÖFK                                   Dina              Gräs, nat.

V 24 Lördag                       Kumla RK                          Dina

V 25 Söndag                      Linde                                  B, Desert       B= 80 & 90  

 

Juli

V27 Lördag                        Köping                                Desert           Gräs

        Söndag                       Köping                                Dina

V 30 Lördag                       Lockenkil                            Desert

        Söndag                       Lockenkil                            Dina

 

Augusti

V 31 Lördag                       Askersund                          Bubblan

         Söndag                      Askersund                          Dina

 

V 34 Söndag                      RK Kumla                          Dina             

V 35 Söndag                      Kuma RK                           Dina            

V 38 Fredag-Söndag          Karlstad                              Dina             

Lite för lagomt liv..

Kategori: Allmänt

Tvingade Felix att väcka mig imorse,går rätt lätt, eller med mindre dödlighet än vanligt, när vädret är fint trots att jag sover som en sten. Har suttit och tävlingsplanerat lite för framtiden. Är riktigt sugen på att komma ut nu, hade egentligen anmält mig till Kumla med både Desse och Dina men strök dem sedan. Dina för att hon inte kändes helt okej och Desert för att han helt enkelt inte är i fas att kunna gå in och hoppa en en meters bana, felfritt. Försöka skulle han säkert göra men känner att jag helst även vill framförallt överleva men även ge honom en bättre förutsättningar och en bättre erfarenhet. Åker nog upp och kollar i Kumla i helgen om det är fint väder men jag kommer antagligen bli helt galen av att se på men inte vara med.. Blir alltid vrålsugen på att tävla då!
 
Lade in lite tävlingar till Bubblan också, insåg att jag var lite väl optimistisk när jag la in en vecka 22, med tanke på att hon nyss lärt sig galoppera ett par varv och aldrig hoppat ett hinder med pilot på så är det rätt tufft att tävla fyra veckor senare.. Säger väl dock lite om hur okomplicerad jag tycker att hon är. Har nu planerat in en v 25 eventuellt men då ska verkligen allt gå som på räls. Vi får väl helt enkelt se hur det blir, jag kommer ju att jobba heltid och vissa veckor lite till hela sommaren, plus att jag ska tävla tre hästar - som inte riktigt kan åka på samma tävlingar då de kommer gå så pass olika klasser.. Kommer helt enkelt att gå i ett i sommar men jag klagar inte. Helt klart trevligt att jobba på en trevlig arbetsplats, rida grymma hästar på kvällarna och tävla i princip varje helg hela sommaren! Just nu är allting lite tråkigare, som denna vecka så jobbar jag bara en dag, Dina tar det lite lugnt, Bubblan rids inte varje dag och jag har ingen tävling planerad förrän till nästa helg.. Väntar helt enkelt bara på att allting ska börja, sedan skulle jag ju kunna städa i stallet så att det blir enklare att hitta alla grejer sen när jag har fullt upp, smörja saker, fixa iordning lite på mitt rum eller andra sådanadär rätt tråkiga saker. Sådana som jag oftast får motivation till när jag gör alldeles för mycket och är helt hyper på min egen trötthet.. Så de kommer väl senare antar jag..

Trött och glad!

Kategori: Allmänt

Mina underbara hästar har skött sig utmärkt hela helgen, gårdagens festligheter var skitkul (blev även bjuden på utemiddag igen, börjar bli dålig vana tro?) och har spatserat i solskenet på Loviseholm. Har med andra ord haft en rätt superbra helg, toppade idag med att galoppera runt, runt flera varv på Bubblan. Hon har rätt stort hjärta kan man säga! Felle filmade lite också, hoppas vi kan få upp det här ikväll kanske. Nu slår ögonen igen snart, ska försöka hitta någon lagom mesig kvällsaktivitet först bara! Kul med seger för Beezie i världscupen förresten och R´GBs sjätteplacering är ju inte fy skam heller. Rätt bra klass, man kan önska att få bli några tiondelar så duktig som dem! Eller ja, motivera sig till att lägga ner hutlöst mycket pengar och all sin vakna tid på att göra ett försök att nå de där småbitarna av hela deras begåvning ;-)

Trött!!!

Kategori: Allmänt

Gick förstås upp imorse, duktig! ordnade det sista i stallet efter jobbet och blev sedan bjuden på sjukt god (och dyr..) mat. gullig bild förresten va? Sån är jag ;-) nu har jag kollat på hoppande hästar och motivationen är på topp. Passar perfekt eftersom jag har helhelg på loviseholm! Är dock betydligt mindre motiverad till att gå upp 7 imorgon.. Måste nog sova nu så jag slipper gråta vid uppstigning.

att gå upp eller att inte göra det..

Kategori: Allmänt

Ser ut som om jag har protes-ben här. Hur som, den stora frågan är om jag ska hoppa upp ur sängen, sätta en macka i halsen och köra till stallet eller ligga kvar i sängen? Vet vad som lockar nu men vet också vad som kommer kännas bäst sen..

knack knack

Kategori: Allmänt

Imorse var jag iväg en sväng på morgonen och sedan fixade jag stallet. Känns så galet lyxigt att bara åka ut och rida sedan efter jobbet! Idag red jag Dina, hon är riktigt på tårna just nu kan man säga. Hon skulle minst vilja kuta ett par mil innan hon skulle känna sig nöjd, känner mig tråkig som måste begränsa henne nu så hon blir fräsch igen. Hon är dock fin nu men väljer att ta det lugnt med henne ett tag till. Mamma har också beställt djävulsklo som hon ska få börja äta imorgon och ett tag framöver bara för att hjälpa kroppen lite extra om någonting skulle vara kvar trots att hon vilat. Känns som en bra lösning, eftersom att hon inte är halt så någon tränare eller vi kunnat se utan bara vart lite knackig och tagit kortare steg än normalt när jag checkat henne på volt. Om det blir någonting värre kommer jag självklart att kontakta en veterinär men just nu är vi steget före det vilket gör allting lite diffust och svårbedömt. Hade dock hellre vart så pass mycket steget före att hon håller sig hundra procent fräsch hela tiden men den kunskapen är det bara att ödmjukt erkänna att jag inte har - och inte heller kommer att få då man inte kan förutse allt. Men självklart strävar jag efter att hela tiden bli bättre och just nu hellre arbeta med friskvård snarare än sjukvård.
Desse gick på banan idag, skulle egentligen ridit ut men sedan blev jag motiverad och bestämde mig för att jogga honom på ridbanan - slutade med att jag trimmade på som tusan ;-). Älskar dock den känslan, när man bara släpper allt och är här och nu hela tiden. Det blir så mycket bättre ridning då. Idag hade jag mina absolut längsta sporrar, undrade hur det skulle fungera men det gick riktigt bra! Inte för att han inte går fram utan för att han mest har lite svårt att flytta sig men nu gjorde han både skänkelvikning och flyttningar i galopp. Galoppen är verkligen hans starkaste sida, han har så lätt för att korta och länga sig.
Bubblis fick bara bli lite longerad idag, hon är nöjd ändå fina hästen.
 
Nu är jag trött och nöjd, framförallt efter att ha blivit helt uppslukad där ett tag. Känns grymt :-)
 
 

Mot nya mål,

Kategori: Allmänt

Söt bild på våra vildare dagar ;-) typ 2007?
Dagen har flytit på fint. Avslutades dock rockigt med lite häng med Bella! Kan inte för mitt liv förstå hur jag överlevt mer än ett år utan henne.. Då kan jag nog klara vad som helst nu! Vi lyssnade på massa gamla låtar i bilen också, bland annat "hallå du gamle indian", Bella noterade att albumet heter "mot nya mål", haha passade ju rätt bra, vi siktar framåt. Känns bra att ha min vän som gör mig rätt så jättelycklig hemma igen,

Håller tummarna och ligger i med plugget!

Kategori: Allmänt

Chansade lite och skickade iväg ett mail om hästskötarexamen till Kvinnersta och fick nu besked i ett väldigt trevligt mail (gilla trevliga glada människor!) att jag eventuellt kan avlägga mitt prov där. Känns helt grymt, lite spark i röven dock. Känner att jag har hyfsad koll på teorin även om jag kan befästa vissa delar ytterligare. Behöver dock fixa min tappskokompetens samt framförallt öva longering. Ingen kommer nog någonsin ha vart så nervös som jag - dels för att jag är nördig och borde kunna allt men också för att jag så gärna vill klara det. Ska lägga ner all tid jag bara kan på att plugga, är någon duktig på hundra procent korrekt longering kan ju denna gärna få kontakta mig! ;-)
 
Hoppningen gick bra ikväll förresten, även om Desse är trött och för tillfället mest vinglar runt i ridhuset så har han i vart fall gjort stora framsteg från där vi började. Dessutom känns han roligt nog aningen gladare också, vilket känns väldigt bra. Hoppas att det fortsätter att utveckla sig framåt med honom på alla plan som det gjort idag. Nu är det dags för att sova, hoppas på fina drömmar och att jag vaknar pigg och utan slem överallt..

Jantelagen!

Kategori: Allmänt

Snart ska jag köpa glass och käka i solen med bra sällskap innan jag ska träna ikväll. Grym uppladdning!
Har företagat på som bara den här under dagen, fattar inte att jag lyckas sitta inne varje eftermiddag med sol men ändå. Hur som helst har jag tvivlat på mig själv minst tio gånger under tiden jag skrivit och tänkt. Jag menar, vem kan vilja anlita lilla mig till att tämja sina hästar eller lära upp deras små barn till duktiga ryttare? Vad har jag som ingen annan har och varför skulle någon välja mig framför någon annan? Sedan tänker jag på att jag ändå ska har som mål att utbilda mig till C-tränare men egentligen gör väl inte det någon världsstor skillnad? Jag blir fortfarande inte lika grym som Elin Jansson på en kvart eller ens i närheten av det. Får ni också sådana tankar ibland? Lite mindervärdkomplex liksom?
 
För någonstans inom mig så vet jag ju att jag är rätt duktig på hästar. Och att jag älskar att träna andra som vill bli bättre på att rida. Att jag engagerar mig i alla och varje litet steg i deras utveckling, bara de visar intresse att lära sig. Det är det ultimata jobbet för mig helt enkelt, jag har bara lite svårt att ta steget och marknadsföra mig själv utan att känna att jag lurar någon stackars människa! Även om jag fått helt underbar kritik från mina tidigare elever och föräldrar vill jag dock vara proffs redan från början så varenda unge helt säkert får grymma förutsättningar att minst bli en Rolf-Göran eller Malin.
Samma sak med bloggande, ibland kan jag nästan skämmas om någon ens nämner det. Oftast tror jag att den endast är till för mitt guldfisksminne. Men när någon tar upp det blir det lite verkligen och lite otäckt att någon trots allt läser igenom mina knackiga tankar och funderingar i mitt lilla lagom liv. Jag menar, tänk om någon skulle tycka att jag är hemskt löjlig eller helknäpp eller vad vet jag, allmänt tråkig.. Inte för jag vet vad det skulle spela för roll i längden heller men det ligger nog lite i min natur att jag vill vara framgångsrik och eftertraktad i alla kategorier.. Så håll i er, ni 20st varje dag eller vad det är som är duktiga läsare, jag tänker fortsätta med mitt tråkiga tjötande tills era ögon ploppar ut. Lura gärna någon annan att läsa också, så kanske jag lägger ner det här tidigare om tillräckligt många kommenterar det ;-)

Vänder prosit ryggen..

Kategori: Allmänt

Jag inbillade mig att jag skulle vakna upp med torr näsa och slemfri hals. Tji fick jag! Känner mig dock lite piggare åtminstone. Måste nog bara fräscha till mig lite först, mitt hår sitter liksom i en egen tofs av en tova och jag har den där äckliga jag-är-sjuk-looken.. Haha, blä! Bra frukost fick jag dock, mackor med smältost, en croissant och ballerina kladdkaka. Killen vet hur man gör en flicka lycklig ;-). Idag ska jag ta ut lite pengar, köpa ett nytt bilbatteri, tanka bilen och gärna tvätta den också, göra stallet - rida två där och sedan ska Desse träna på Loviseholm ikväll. Hoppas att han lärt sig någonting sedan sist.

Snurriga siffror?

Kategori: Allmänt

Felix ringde precis, insåg då att jag suttit orörligt datanördandes sedan han åkte, för nästan tre timmar sedan. Jag har nämligen pluggat på bokföring och företagande. Inte helt lätt, rätt mycket siffror, tillstånd, blanketter, planer, budgetar och så vidare. Och än är jag bara i förstadiet! Känns dock rätt spännande och bara man kommit igång tror jag att det blir enklare. Det handlar mest om vilja och praktik tror, eller hoppas jag! Någon som har erfarenhet av företagande förresten? Behöver nog en bra mentor att starta igång lite med :-) Känner man sig manad, ring!
Ångest hopar sig mer över att jag verkligen borde, ska och måste ta tag i hästskötarexamen. Inte för att jag vill eller på något sätt tycker att det är trevligt - utan för att jag helt enkelt måste för att komma till nästa nivå. Vill göra lite som aporna på bilden och bara blunda och hålla för öronen. Den sista som tar sig för munnen är jag väl mest lik egentligen i och för sig, så det löser sig nog det här också :-)

Löjligt lycklig

Kategori: Allmänt

Här är världens finaste Dina i Karlstad för ett tag sedan, ikväll kommer nog film från Vittvång också. Hon är verkligen så himla fin, synd bara att jag är så oförmögen att rida felfritt just nu.. Här lägger jag bland annat in typ tusen extra språng, bra där. Det är lätt att rida... not :-)
Hoppas att hon fortsätter bli bättre så att jag kan få vända trenden och hoppa hem lite priser nästa helg!

Yiha, höll mig på röven!

Kategori: Allmänt

Som rubriken lyder så lyckades jag idag! Okej, inte med att vara halvproduktiv utan att åka hem nöjd på alla plan från stallet. Tack världens bästa mamma för mockningen, blir tufft imorgon för efter såhär mycket hjälp jag nog nästan glömt hur man gör? Hur som så red jag först Bubblan i skritt, trav och lite galopp. Med tanke på att hon är ungefär lika vinglig som en fyraåring som precis tagit bort stödhjulen är ju det i sig bara en bedrift. Att hon dessutom var riktigt trevlig att rida och nu efter väldigt få gånger börjat komma på den där galoppskänkeln gör mig glad. Mamma har förstått hennes storhet nu också, typ :-).
Red Desse sedan som bjöd på lite bus typ exakt när jag skulle konstatera för mamma att han ändå är väldigt fin. Höll mig kvar i sadeln dock! Även Dina var överlycklig över att bli riden igen efter ett par dagars vila och promenader. Så småttingarna fick gå hårt idag medan Dina glider på gamla meriter, känns skönt att kunna rida igenom dem och vara nöjd trots att jag hostar och nyser dem i manen.. Tur att de inte är så snorkänsliga ;-)
 
 

stressad hästägare :-)

Kategori: Allmänt

 
Bilder på fina Felix från i lördags, han hoppar alltid allt och är otroligt rädd om sig. Med rätt ryttare är jag övertygad om att han enkelt skulle hoppa de högsta B-ponnyklasserna. Känns lite bättre att hänga på såhär bara, som hästägare. Om jag någon gång skulle sluta rida skulle jag absolut kunna tänka mig en glamourös vardag som hästägare och se på och dricka champagne till mina hästar i Falsterbo, typ :-). Eller sponsra superduktiga unga som Julia till exempel, får bli så när jag blir miljonärska. Julia kommer dock att ta sig så långt hon vill, hon allt det där som krävs. Bra attityd, ryttarkänsla och är framförallt alltid otroligt glad och trevlig.
 
Igår blev sådär halvproduktivt som tänkt, jag blir bara helt jättestressad när jag ser allt som jag skulle kunna göra. Fick mockningshjälp så jag red bara Bubblan, som galopperade lite. Duktigt! Och promenerade lite med Dina. Sedan köpte Felix mat till oss och vi kollade på film hela eftermiddagen/kvälen. Fick lite panik, då vädret var helt underbart och vi satt inne.. Blir liksom arg på mig själv när jag är orkeslös och seg, hjärnan villl uträtta stordåd medan kroppen sackar efter. Känner mig lat och allt möjligt då. Idag känns det som om det kommer bli lite samma lika, är sådär på halvfart fortftarande. Ska göra lite mindre än jag orkar idag så kanske jag är pigg som en mört imorgon! Igår såg vi förresten Lejonkungen som det kändes som om vi sett klart på fem minuter, den är såå bra. Sedan såg vi Searching for sugarman som också var bra och avslutade med Maria Wern på TV som var sådär dålig som de alltid är. Konstigt Werns polisgäng alltid lyckas göra samma fel men ändå inte får sparken, för det finns ju en hel drös filmer om dem.. Ska slut recensera nu och få sådär hemskt halvmycket gjort.. ;-)

Spännande lördag

Kategori: Allmänt

Igår hade jag uppstigning i princip i gryningen.. För Felix, ponnyn, skulle hopptävla. Han har inte så mycket tävlingar gjorda så han blir helt till sig och stundtals rätt dryg i sina bus. Lite flipp och flopp, julia avslutade dock med en jättebra runda. - känns lovande för framtiden!! 
Tillbaka i stallet lyckades jag trilla av, trots att hästen var snäll, lite rädd för en liten pippifågel bara ;-) vet inte om jag ramlat så mycket nu att balanssinnet är nere på noll? Eller så behöver jag bokstavligen bara få komma ner på jorden igen med lite självförtroendeknäck :-) igårkväll hade vi trevligt, jag somnade först igen.. Idag känner jag mig helt seg, lätt mörbultad och lite ont i huvudet.. Det där sega märkte jag redan igår, hypokondrin smyger sig fram! Haha, ska ordna för en halvt pigg och produktiv dag. Sådana måste ju också finnas :-)

Duktiga idioter!

Kategori: Allmänt

Dina är fortsatt lite knackig men absolut inte halt, fick lite hjälp och tror fortfarande på att det är ryggen/sadeln, svårare att se om bakknäna är inblandade. Håller mig på marken med henne ett tag, så får vi se om hon åker till doktorn ändå för säkerhetens skull. Hon är ju världens bästa, så måste behandlas som den stjärna hon är - samt att jag blir typ helt deprimerad utan henne.
 
Småttingarna fick istället visa vart skåpet skulle stå. Desse var typ helt asgrym idag, märktes inte någonstans att han trots allt är rätt oriden och spänd. Kanske var det för att hans kära uppfödare mockade åt honom och hans tjejer han visade upp sin allra bästa sida. Då är han otroligt lättriden när han tar fram den trots att man får kryssa mellan vattenpölar och hål på ridbanan.. Longerade Bubblis sen också, hon var typ helt vild men skötte sig bra. Vände runt någon gång men sprang annars fint på volterna. Hon har blivit så fin nu och galopperar rätt bra också. Känns kul att de är glada :-)
 
Snart ska jag iväg och jobba, har nu ätit lite efter stallet, ugnspizza blev det. Precis det jag var sugen på. Ikväll ska jag fira syskonen Hård som fyllt jättegamla. Kul!

Boendebekymmer

Kategori: Allmänt

Antar att jag är den enda 21-åringen som trivs riktigt bra hemma.. Dock så inser jag att jag inte kan bo hemma föralltid, framförallt eftersom att jag inte har (tar mig) tid till att städa och hjälpa till. Har dock en hel del argument emot, liksom för. Felix är sugen på lägenhet i stan. Visst finns det en tjusning i det. Jag har väldigt svårt att förstå vad bara? Haha, tråkig som få men tvivlar på behållningen av att bo centralt. Eknomi är en annan del, att bo mitt i smeten innebär inte bara att det kostar att ha och åka bil - utan även att man får lägga ner en smärre förmögenhet på att parkera den? Känns ju så onödigt dumt det bara kan bli? Dessutom kostar ju som bekant lägenheter en del och om jag dessutom ska föda hela min flock hästar som lever på tusenlappar lär jag få jobba en himla massa. Hur ska jag då hinna ta hand om min flock då? Flytta till en gård? Det passar bra att ha hästar på, de är dock både fridlysta och hutlöst dyra om de inte är ruttna in ända in i grunden.. På detta så vet varken jag eller Felix vad vi vill bli när vi blir stora.. Om jag vill bli ridfröken eller hollywoodfru om han ska plugga till polis eller resa ett år eller två. Ekvationen är helt enkelt relativt svår att få ihop. Även om vi skulle ha råd med att flytta till ganska många ställen så är det så mycket som ska stämma - eller som jag vill ska stämma. För hur som, så anpassar man sig ju ofta efter läget. Jag har nog helt enkelt bara för höga krav och är allmänt förvirrad.. Hoppas på att få klarhet i detta i framtiden! Men om någon har en fantastiskt vacker gård som är nästan gratis och ligger ett par kilometer från järntorget och har ett slottsstall får ni gärna höra av er. Då är nämligen problemet totalt löst :-)

Motiverande väder,

Kategori: Allmänt

Antar att rubriken kan tala för sig själv. Blir en spännande dag, tur att jag åtminstone jobbar inomhus ikväll :-)

Förlåt, jag ljög.

Kategori: Allmänt

Jag är tydligt både mytoman och schizofren. Kan säga såhär, att jag har ridhusbotten i alla mina kläder och är inte alls så särskilt lycklig längre. Mest sur och mörbultad faktiskt. Har tydligen hamnat i någon rida-dåligt-och-falla-till-marken-fas. Det gillar jag inte, uppskattade min dryga årslånga svit av kvarsittande. Är även ganska så hungrig och inte heller så brun som på bilden och det där var bara efter halva resan. Bryter ihop nu, kommer igen och tränar tills jag stupar imorgon. Ibland måste man ta ett steg tillbaka för att kunna ta två framåt. Hoppas jag, även om jag är sjukt bitter nu och helst av allt slog igen hela stallet ;-)

Min kära mor,

Kategori: Allmänt

lovade att vara här klockan tre så vi kan byta bil, hon har tre minuter på sig nu. Tror ni att hon klarar det? ;-)

Solen skiner där jag går

Kategori: Allmänt

För knappt ett par månader sedan käkade jag glass i ett soligt Gambia, efter maten måååste jag ta en glass på vår uteplats. Härliga solen :-) Har också gjort stallet tillsammans med doggarna, så har bara ridningen kvar. Känns som om det här blir en strålande dag, Dinis hoppar för Arnold i eftermiddag också. Nu har jag slängt in tvätt och mat och ska ta tag i en del papper och pengar på datan, det är inga problem!

Är det tanken som räknas?

Kategori: Allmänt

Läste ett inlägg på en blogg apropå hästars utseende och så vidare, att om man inte kan klippa en häst snyggt så bör man anlita någon eller om man inte kan knoppa en man perfekt så bör man låta bli. Någonstans så kan jag förstå hur man tänker, att hästen ska se proper ut och att man inte ska slafsa ihop ut för sakens skull. Däremot så skulle jag personligen aldrig avråda någon från dessa saker, antagligen för att det är så jag personligen är fostrad och lärt mig - jag har minsann gjort och fått lära mig av mina missar. Jag blev skrattad åt många gånger när jag gjort mina första klippningar på hästarna. Alla som klippt en häst kan väl intyga att det inte är helt lätt och krävs en hel del träning. Det gäller ju bara att våga göra lite tokigt i denna prestigefyllda värld, för pälsen växer trots allt ut. Jag kan fortfarande säga att jag inte gärna skulle klippa någon annans häst, för att jag tycker det är svårt att få det helt bra.
 
Och med knoppningen då, så måste det ju få bli mindre bra i början. Visst att man kan träna en del på det innan man åker iväg och visar upp den men som med allt annat med hästar så tar det lite tid. Dessutom måste man ju även förstå att hästar är olika, jag hade aldrig några problem att fläta Allis, hon var snäll och hade tunn man. Dina däremot har värsta fluffet som hon fullkomligen hatar när man rycker, därför slipper hon och hennes knoppar blir aldrig riktigt lika fina. Om mina elever i stallet som är runt tio år skulle knoppa Felix till tävling så skulle jag aldrig förvänta mig att de såg likadana ut som mina egna. Men jag skulle med all säkerhet bli väldigt glad och stolt över att de verkligen försökt med det själva och skulle visa knopparna för alla på hela tävlingen.
 
Det är det här som är baksidan av hästvärlden, all prestige. Bör tilläggas att långt ifrån alla tänker så men om man ser på det i det stora hela så finns det åtminstone för mycket av det. De som skrattade åt mina klippta hästar när jag var knappt tonåring, inte sällan vuxna, istället för att kanske ge ett råd eller två. Och vad spelade det för roll egentligen? Funktionen var bra och jag klippte på ett säkert sätt och mina hästar skulle inte vara med i OS heller :-) Då blev jag väl mest ledsen men som vuxen blir jag mest arg på dessa människor. Sedan har de mage att klaga på att dagens ungdomar är lata i stallen, konstigt när de blir skrattade åt? Det är inte bara i hästfrisyrer man ser detta tycker jag utan även annars, det gör mig trött. Jag kanske även själv rycks med i det där ibland omedvetet, då hoppas jag verkligen att någon skakar om mig och frågar vad jag håller på med! Det viktigaste för mig är att man på ett trevligt sätt bemöter stallkamrater och så vidare och även hästarna. För det är väl så vi finner glädjen? Att ha roligt tillsammans och lära av varandra? Sedan gör vi alla fel ibland men för mig är det den goda tanken som räknas i vart fall!
 
 

Trubbel-lycka!

Kategori: Allmänt


Idag åkte vi till tandläkaren med Trubbel, hon åkte dit fint och lugnt. Väl där så tog de nya bilder och kollade upp hennes allmänna munstatus. Och tänka sig, hela munnen har nu från första besöket i november gått från svart och nästan rutten till helt rosa och inflammationsfri. Alltså bättre än vi någonsin kunde drömma om! Vi blev så glada jag och mamma, kändes som en stor seger! Detta gjorde att hon även kunde rycka ut sin vargtand och dessutom få första vaccinationssprutan idag. Nu är hon en riktig häst med andra ord och har bara några få behandlingar kvar så problemet aldrig kan komma tillbaka. Dessutom har hon lyckats bli frisk under den minst gynnsamma årstiden -vinter. Smått otroligt och framförallt otroligt roligt! :-)
Var även duktig och red Desse & Dina när vi kom hem trots att klockan var mycket och magen sved. Det glömde jag dock fort efter att ha galopperat Dina riktigt ordentligt ute i det underbara vädret och ridit en glad Desse! Efter lite snabb matpåfyllning så åkte jag och min lilla hund på fotboll, såg dock bara en halvlek för sedan frös vi - men det var en riktigt rolig match!
Ha det bäst, kramar från trötter!
 

störtdykning ner i sängen!

Kategori: Allmänt

Hoppas min dåliga uppdatering ursäktas, har roligt och jobbigt nog gått i ett det mesta sedan vi hördes sist :-)
Igår hoppade jag två 120-klasser med Dina, en A:0 och en i lag. Dina hoppade fint och högt och var strålande bra i första, jag tappade självklart fokus och tänkte på hur bra det gick och tog självklart med mig ett plank till marken i slutet. I andra klassen lyckades jag med bedriften att rida rakt igenom en trippelbarr, som förövrigt i vanliga fall är mitt favorithinder, och sedan rida så halvtaskigt att hästen inte ville fortsätta riskera sitt liv med en vårdslös i ridhus så hon släppte av mig framför sista hindret.. Smakade surt och bittert att hon inte kunde göra det 5m senare men än värre att jag bara inte kan rida bra istället. Inte lätt det där med att rida -bra- men drar inga större slutsatser av detta då hon hoppade helt sjukt bra och sedan i princip alltid hoppar allt och felfritt - även när jag rider mindre begåvat. Fixade stallet och longerade Desse, käkade och fick finbesök innan läggdags.
 
Idag så har jag jobbat och var inte i stallet förrän sent eftersom att jag min dummis tog mig tiden att ha lite trevligt med min goa stallägarinna också. Red Desse, de andra fick vila och jag mockade sådär halvbra som jag hatar och gjorde i allmänhet allt i samma anda.. Och ändå var jag hemma efter tio. Imorgon är dock en ny dag. Då ska underbara Bubblan till tandläkaren, hoppas vargtänderna ryker. Kan dock bara fixas om infektionsstatusen är okej. Så håll en tumme om ni har nån över ;-) Nu ska jag sova, vi åker rätt tidigt och jag tänkte även vara effektiv i stallet efteråt.
 
 
Hade inte ramlat av på ett par år, nu har jag ramlat två gånger på kort tid.. Denna gång höll jag mig dock på fötter och klarade mig med ett litet blåmärke på smalbenet. Inte någon krigsskada som sist alltså! Saknar också min käraste på bilden också, han har för tillfället bytt ut mig mot en annan tjej. Hon kostade tydligen alldeles för många tusen på elektronikaffären och har betydligt bättre minne och grafik i jämförelse med mig.. Hoppas att han kommer på bättre tankar snart men tur att jag har fått hans gamla dator tills dess. God natt!

Lugna gatan

Kategori: Allmänt

Mina små raringar med deras lilla fosterbarn :-)
Igår var sådär, roligt att träffa folk men vi var rätt trötta och Felix skulle jobba idag på morgonen. Så vi bestämde mysdag idag, vet inte riktigt hur det blev med det? Inte vår starkaste sida..
Idag så hjälpte raraste mamma mig i stallet så det gick fort, red ut Dina med Bubblan i snöre eftersom hon bara behövde skritta lite innan morgondagen. Lastade även duktiga lilla Bubblis, nu stängde vi in henne också och hon gillade det sådär men det gick fint. Sedan kastade jag i mig lite tacos, jag och Felle gick en sväng på marieberg och han blev lite kläder rikare och pengar fattigare - men med tanke på att hans skatteåterbäring så är det inga problem ;-) Kollade på duktiga Axel som spelade innebandy sedan och nu är klockan redan åtta.. Lite käk och sen startar det där myset jag snackade om, vi funderar på att lyssna på P3-dokumentär. Känns som om vi är hundra år med tanke på min brorsa och hans vänner som festar järnet här för tillfället! Laddar för en grym morgondag också, håll tummarna för mig och underbara Dina.

Nonchalant möte igen,

Kategori: Allmänt

Försökte skriva exakt detta från min mobil, gissa hur det gick ;-)
För ett par dagar sedan då jag skrev om människor som inte riktigt tänker på sina medmänniskor utan bara gör allt för att vinna ett par sekunder så tänkte jag på bilförare. Blev lite brutalt omkörd då nämligen med bil och släp. Idag så blev jag och Dina omkörda av en förare av samma kaliber.. Vad ska man säga? Tur att Dina är typ den smartaste som gått med ett par hovar på planeten. Desse fick vila efter sin träning igår, bara ha det trevligt i hagen med sina tjejer :-) Longerade fina Bubblan , hon är visserligen lite busig och vill helst inte vara på den övre delen av ridbanan utan nere vid kompisarna.. Så hon vänder lite ibland, gäller att vara snabbast då! Dock så skrittar och travar hon väldigt fint åt båda hållen, som hon i och för sig gjort hela tiden men nu galopperar hon även. Det hände verkligen inte när jag fick henne, jag undrade om hennes pass var en bluff och hon egentligen var travhäst men antagligen har hon bara vart för svag för att fixa det mer än några steg åt gången tidigare. Så nu blir galoppen bara bättre och bättre, även om den inte är sådär naturligt bra som skritten och traven tror jag ändå att den kommer att bli helt okej bra. Så otroligt roligt med framsteg, de blir också så mycket större på de yngre hästarna - svårare att se de där många små detaljerna typ på Dina som inte blir så stor skillnad på direkten innan de adderas ihop och man får till flera delar och då inser varje detaljs betydelse.
Hela grejen med Trubbel är ganska så lustig, från att jag knappt ville ta på henne tills nu när jag knappt vill släppa henne.. Detta för att vi inte trodde hon skulle överleva, lite självbevarelsedrift att inte engagera sig och bli besviken. Nu gör hon det man ber henne om och lite till även om hon är en självklar drottning ur sitt eget perspektiv. Jag erkänner, jag älskar den här hästen även om det är tufft ibland. Antagligen för att hon på många sätt liknar Allis, typ docksöt och självsäker är drag de båda har. Jag hoppas på att få rida henne tills hon är tillräckligt fin och helt frisk och därefter kanske kan komma till en duktig ryttare. Kan verkligen tänka mig att om man får henne på sin sida så är hon en vinnare, kanske inte för 150-klasser men någonstans därunder :-) Tur att jag har en knäpp och envis mamma som köper hästkrakar, som egentligen är riktigt underbara - bara det att ingen gett dem chansen att visa det.

Trött :-)

Kategori: Allmänt

Känner mig sådär skönt trött! Idag spenderade jag dagen på Loviseholm, alltid uppskattat av mig att spatsera där! Man får bra hjälp, får previlegiet att hänga med grymma hästar och härliga människor. Helt klart värt att bli lite trött för. Desse fick hänga med dit idag eftersom Dina svettades på lite igår. Han fick trimma på och skötte sig fint även om han inte riktigt alltid förstår allting. Hängde därborta mellan 9,30 och 16 innan jag styrde hem och pussade på tjejerna och lasttränade bästa Bubblis som gick på direkt, underbart! Lyckades dock även med en rolig grej, gick i deras bottenlösa hage och vips fastnade min stövel och jag klev rätt i leran, haha! Blev lite lätt irriterad, hästen var inte särskilt hjälpsam heller och plublik hade jag också... Så det kan gå :-) har även käkat lite middag så nu skriiiiker sängen efter mig. Hörs imorgon, mellan jobb, stall och eventuellt även lite kalasande.

Fantastiskt & fuck it!

Kategori: Allmänt

Bild på mig och Allis ifrån min 130 debut, en dag jag alltid kommer att minnas :-) Från gråtfärdig av nervositet till bara ett litet skitpet, första utanför placering och helt segeryrt gråtandes över att ha tagit mig runt den stora banan. Antagligen mitt bästa minne med Allis och min bästa pappa!
 
Tränade med Dina för Arnold och hjälp mig vad bra vi var! Jag lyckades hålla mig i styr och Dina, ja hon är bra grym hon alltså! Mitt största problem just nu är att jag mitt i banor börjar tänka "vad bra det går, vad fint hon hoppar" och får rycka upp mig hela tiden för att inte tappa fokus... Hyfsat angenämt problem kanske, men det ska vi träna till också. Rider på vanligt tränsbett nu och hon går sjukt fint på det, hoppar såklart bättre, men är helt reglerbar och springer snyggt. Det behövdes inte lång tid med de andra innan det var tillbaka :-)
 
Fick en känning av bakslag nu när jag kom hem, hoppas att allting bara kan ha någon slags naturlig förklaring och räta ut sig av sig själv. Annars blir jag både trött och ledsen. Imorgon hoppas jag få bättre inblick i det hela. Dessutom blir jag helt galet trött på nonchalanta människor, som stressar igenom allt i hopp om att tjäna två sekunder istället för att ta hänsyn till sina medmänniskor. Onödigt och vet ingen som tjänar på det.
 

Deklarera lite mera,

Kategori: Allmänt

Ska bli proffs på det där, hatar folk som fuskar - men att läsa på och faktiskt ta del av de förmåner man har rätt till borde vi ju vara bättre på. Till exempel att man kan få skatteavdrag för idrottsutrustning, grymt! Hoppas sadlar räknas :-)

Panikartat produktiv

Kategori: Allmänt

Igår gick allt i lås, red de två fina vuxna som var duktiga med betoning på underbara Dina! Sedan lasttränade vi Bubblan som bara klev rakt in, nu är hon sådär fantastiskt söt igen :-). Var även på jobbfika, väldigt trevligt och lyckades simma ett par längder på Gvik, dock med alldeles för många pannkakor i magen.. Om ni inte ätit på hela dagen så proppa inte i er fyra pannkakor på kvällen en halvtimme före simning är dagens tips! Efteråt umgicks jag även med Bella, sprarkade dock hem henne efter ett tag då jag var typ alldeles dödligt trött.. Kul kompis, tur att hon vet hur det är..
 
Idag ska de två yngsta ridas lite hemma, förhoppningsvis hinner Bubblan även gå in i transporten en gång också och sedan hoppas jag att jag får åka och träna för Arnold med Dina ikväll. Ska även försöka fjäska till mig träning med Desse för Elin lite senare i veckan så att han blir en kalashäst också! Bubbel får vänta lite med träning tills efter nästa tandläkarbesök så hon blir av med vargtänder och fortfarande har bra hälsostatus. Väldigt lite jobb denna vecka, lite stressande men samtidigt mer tid till de jag älskar mest - hästarna! Synd att de inte bara vill ha mycket tid utan typ äter pengar också.

Tanten borta,

Kategori: Allmänt

Nu sover jag minsann till nio på morgonen, ha! Tanten har försvunnit, kommer dock snabbt tillbaka när jag får panik och kastar mig upp ur sängen.. Igår så lastade vi Bubbel som var grymt duktig, vi tog bort landgången och då förstod hon bättre och gick sedan in helt tre gånger när den var på igen. Vad glad man blir :-) Sedan så har jag ju även fint bildbevis på min duktiga häst men det gick väl såklart inte att lägga upp här från skräpmobilen. Som förresten har lyckats ladda ner både Spotify och Quizkampen, så nu behöver jag inte vara avundsjuk på resten av familjen utan är en i gänget. Game on!!
Dina longerades och var fin igår, Desse red jag på kvällen, tiden gick fort och jag tänkte att han hade inte dött av att vila men sedan så kliade det lite i mig. Han var i varje fall väldigt trevlig efter en stund, i början är han lite spänd - både i skallen och i kroppen. Just det där med att rida psykiskt spända hästar är ju inte helt enkelt men skönt nog släppte det efter ett par varv på ridbanan och han kämpade på superbra.
 
Nu ska jag ut igen, tar med mig mina gulliga hundar också! De var där igår och tycker de passar bra där. Ska även försöka hinna med alla hästar och sedan åka till Gvik och simma ikväll också - man kan ju inte riskera att bli otränad ;-)

Från trött till tröttare,

Kategori: Allmänt

Har tämjt alla fina hästar idag, dessutom tagit fina bilder/fått fina bilder som jag tänkte lägga upp. Nu tänker jag mest på att kasta mobilen i väggen, jag var trött efter dagens kroppsarbete - jag blev sjukt mycket tröttare av mobiltelefonstrul. Återkommer istället imorgon så jag kan berätta om mina fina hästar, de har vart grymma alla tre idag. Så det kan jag åtminstone le åt!! Har även hämtat min bil idag, den verkar mer svårtämjd... Ska nog kolla på Bergs bärbara talkshow nu, hon är bra häftig hon!

Tantvarning deluxe

Kategori: Allmänt

Igår blev det en lite oplanerad men rolig sen utgång! Var iväg med min grymma kompis Bella som befunnit sig i fjärran land allt för länge. Hade riktigt kul men var förstås dödligt trött, liksom även nu.. Blir stressad när jag tänker på att jag nästan var klar i stallet vid den här tiden igår. Som en riktig gammal käring alltså, ingen riktig 21-åring jag inte ;-) 
Detta trots att jag nog hinner med allt jag vill göra idag ändå, rida alla, umgås med Bella och se på Felix fotboll! En riktigt bra dag med andra ord, även om den blev ett par timmar kortare än tänkt..

Morgonstund

Kategori: Allmänt

Sned bild på fröken i rosa klänning i fjärran land :-)
Jag har blivit gammal på riktigt, var jättetrött klockan elva igår och var klarvaken halv åtta imorse.. På en lördag! Uppskattar det lite faktiskt, kan förstå uttrycket morgonstund har guld i mund. På tal om uttryck läste jag igenom föregående inlägg, jag är enligt mig själv rätt bra på svenska.. Vet inte varför jag skriver skevt och fel här, kan vara iPhoneinlägg, den hjälper gärna till lite väl mycket.. 
Nu ska jag ta vara på den här dagen, förhoppningen är att rida alla och fixa stallet innan det blir allt för sent! :-) 
 

Soligt och mekaniskt/tekniskt träsk

Kategori: Allmänt

Har jobbat denna soliga dag, hinner dock hänga lite ute i fina vädret dock. Tänk vad stor skillnad lite ljus kan göra, nu orkar man helt enkelt ta sig för så mycket mer kvällsaktiviteter än under mörka vintern!
Ska ta in hästarna sen och dessutom återigen lämna in min bil. Börjar tröttna på att bilar inte vill fungera, trodde att jag var kvitt problemet i och med att jag fick ny - men tji fick jag! Sedan är jag också omåttligt arg på min mobil och önskar att jag hade en egen dator igen trots att jag klarar mig hyfsat bra på att sno mina nära och käras. Det som blir mest lidande är att jag inte har något självklart ställe där jag har mina träningsdagböcker/tävlingsfilmer samlade...

Unghästspegeln

Kategori: Allmänt

Lilla trubbel när hon kom i oktober :-)

Jag har ridit två idag och haft en totalt vild Dina på lina. En upplevelse så att säga, hon fick vila för att hon kändes loj och idag var hon allt annat än det. Känns skönt att hon är i toppform, dock får hon fortsätta helgen med att bara ridas ut.
Den lilla är lite tålamodskrävande stundtals, visst är hon jätterar Trubbel men en sak är säker - det är inte värt att slarva med grunder bara för att hästen är lätt att ha att göra med. När jag tidigare har longerat Bubblan har jag gjort det lika "slappt" från min egen sida som med vuxna Dina och det straffar sig nu då hon springer in till mitten när hon ska sakta av. Longering är verkligen ingenting jag uppskattar men nu får jag träna ordentligt och hela tiden fokusera och göra det rätt och riktigt.
På sätt och vis så är unga hästar bra så - de speglar ju mycket pass bra man utbildat dem. Detta eftersom att jag utgår från att de vill göra sitt bästa och när det blir fel så är det ju med största sannolikhet just jag själv som lärt ut fel. Även om självklart hästar har olika lätt att lära, olika temprament och förutsättningar så är min filosofi så i grunden. Jag kan inte heller skylla på någon annan och dennes utbildning eftersom hästen är helt grön. Lite pressande men för mig framförallt motiverande till att göra ett bra jobb, tror att jag är tillräckligt rutinerad att om jag till viss del tar hjälp så kan det inte gå helt åt skogen. Sedan får jag även utläsa resultatet, ta lärdom och dessutom i bästa fall format den för mig perfekta hästen. Blir dock gång på gång förvånad över hur ambitiösa varelser hästar är och hur pass smärtfritt det mesta ändå går!
 

Snörvel

Kategori: Allmänt

Har legat och snorat i en enorm säng halva morgonen, får dock lite ångest när jag inser att vid den här tiden igår så hade jag gjort klart hela stallet, ridit en häst och börjat på nästa.. Tur att jag är ledig och har bockat av städningen och tvättningen, så nu är det bara den där prestationsångestladdade hästskötarexamens läsningen och högen remtyg som behöver ordnas i eftermiddag. Solen skiner i varje fall.

Kärlekens dag

Kategori: Allmänt

idag är det tydligen kärlekens dag! Tur att jag kunde hänga ett tag med min goa familj och sedan käka gyros med finfelix. mys! 

Livsavgörande frågor!

Kategori: Allmänt

Varför är Mulle typ ganska så jättegullig?
Och varför drar jag alltid av mig kläderna och hoppar i badkaret så det kommer massa strumpludd i vattnet? Det är äckligt så att jag får alltid stå och fiska upp det innan jag doppar något mer än bara fötterna.Varför är jag så seg? Och varför smörjer inte den fulla IKEA-kassen lädergrejer av sig själv? Verkar inte vara min grej det här med att vara ledig, helt seg och orkar inte göra någonting men samtidigt stressad över att just göra ingenting.
 

Frusen i fint väder

Kategori: Allmänt

Nyss käkat, korv och makaroner blir det lätt när man käkar ensam! Var i stallet under förmiddagen, gjorde iordning allt och red ut Desse för att sedan ta Trubbel på tur på banan. Hon skötte sig superfint, är anmärkningsvärt lättstyrd nu, välbalanserad och har trevlig trav att rida i. Eftersom att vi kom så bra överens så bestämde jag mig även för att lastträna henne lite, det gick bra - halva hästen inne måste väl ändå räknas som godkänt.
Nu känner jag mig dock alldeles trött, frusen och febrig. Vet inte om det är att jag haft fullt upp och sedan slappnat av nu och känner hur trött jag är eller om det är sjukdom.. Hoppas verkligen inte, nog för att jag vart lite snorig men jag vill inte bli sådär dålig som mamma och pappa vart. Har lite saker jag borde göra, framförallt förberedelser så jag kan betala in till hästskötarexamen, som stressar mig men antar att det kan vänta lite.. Vilar nog en stund med hundarna i soffan nu :-) Synd på det fina vädret dock..

Frisör

Kategori: Allmänt

Heldag på jobbet, var ute hela eftermiddagen och hade jättetrevligt i vårvädret! Ikväll fick hästarna vila, hade tänkt att bara stallfixa lite men blev rätt inspirerad och masserade och klippte manar på alla tre, oljade hovar och klippte stonas svansar. Desses däremot skulle jag önska typ en decimeter längre.. Tror dock inte att hans växer i samma takt som hårfagra brudarna med tjocka svansar som behöver klippa sina varannan månad! Han har iaf tunnaste manen som inte behöver tunnas ut, så i längden kommer han ha snyggast frisyr ändå ;-)
Småstjärnorna, desse och bubbel har även fått en ny kompis i hagen. Lilla fantazia som snart fyller ett år är de fosterföräldrar åt och ska uppfostra! Hon är jättesöt, jag tyckte hon såg liten ut idag men hon mätte hela 150cm.. Måste kolla upp hur gammal desse var när han var knappt ett år, tror det var där någonstans. Blir nog en ståtlig häst det där :) nu ska jag hänga med felle och fråga varför mina fina bilder jag tagit idag inte går att lägga ut.. Troligen pga att samsung är jordens sämsta mobil!!
 

Aprilskämtshästar

Kategori: Allmänt

Desse med sin gulliga hejarklack som han lyckligt tog emot kramar av efter sin prestation ;-) diva-varning!!
 
Fick som önskat solig dag och humöret strålade ikapp med den :-) Dina var jättefin på träningen, jag stod över de sista höjningarna då hon trots allt gått en del och tävlade igår men fick lite nya tips och inspiration av duktiga Niklas Jonsson på träningen, det tackar jag för! Även om jag trivs med mina nuvarande tränare så ser jag det bara som positivt att någon med annat perspektiv får säga sitt ibland. 
Efter träningen åkte vi och bytte häst direkt, kom även tillbaka exakt i lagom tid till Desses p&j. Han hoppade felfritt på smått enorma 65cm och gjorde det med bravur med tanke på nuvarande form. Jätteroligt! Tanken var ju att se hur han reagerade och göra en kul grej för honom, känns väldigt lyckat och som att han fick en bra erfarenhet! Tillbaka i stallet longerade jag Bubblan som var otroligt fin, från obalanserad till typ stjärna. Hon har jättefin trav, alltså konstigt bra med tanke på att hon precis blivit en icke-undernärd häst.. Galopp är lite svårare tycker hon dock. Vet inte om hästarna aprillade mig eller om de tänker fortsätta vara såhär trevliga och glada :-)
Under kvällen efter stall från 9-5 så lyckades jag bli bjuden på mat och jordgubbar med glass.. Det ni! Har även lämnat in min bil och spelat biljard med fina vänner jag inte träffat på länge. Nu är jag trött men tänker på sånt som borde bli gjort.. Ser nog över det imorgon och ordnar på onsdag då jag är ledig. Sov gott!
 

Vilken dag!

Kategori: Allmänt

Dina taggade till lite bättre till 120klassen, dock så la jag henne stort som tusan på två oxrar och bommarna föll. Fick en bra runda ändå, även om jag är trött på fel. Var hemma i skaplig tid, byggde bana på vittvång tills dagens träning, och åt middag  med betoning på vitlökssmör, så gott! Sedan skulle jag hämta lite grejer, Felix lyckades radera alla mammas mobilkontakter och min bil strejkade... typiskt nog går inte mammas bil att använda heller idag men som tur är så känner vi Lena som ställer upp och kör! Tusen tack för det :-) hoppas på solig dag!