larssonm.blogg.se

Tävlingar 2013

Kategori: Allmänt

Såhär kommer min tävlingsplanering att se ut på ett ungefär. Jag anpassar ju hela tiden efter hur hästarna känns eller om någonting händer. Dina till exempel håller ju inte riktigt för att gå flera tävlingar på lite högre höjder i rad, därför är det en bit mellan hennes starter eller så får hon gå ner en klass ibland när det känns som om att hon behöver.Jag ska ju även försöka kvala in och rida upp henne lite i klasser och då blir ju belastningen lite högre, när de inte är vana vid en höjd på tävling. Målet med henne är ju att kvala in och starta 140, dock är ju det absolut viktigaste att hon nu håller sig pigg och fräsch, så det målet får komma lite i andra hand i början på säsongen. Tror man är ute på djupt vatten om man börjar "jaga" och åker ut på varenda tävling för att få ihop sina kval. Det håller ingen häst för och särskilt inte Dina som är rätt skör. Även om jag såklart tränar för, vill och hoppas att vi ska lyckas rida igenom en 140klass i år.

Desert behöver ju tävlingsrutin och går ingenting särskilt stort så han kan ju göra lite fler starter och är dessutom vuxen. Har lite svårt med hans målsättning på det sättet som Dina har då jag inte riktigt har samma koll på honom efter endast ett par månader. Det vill säga vilken kapacitet han har, exakt hur han ska tränas, hur han är på tävling och så vidare. Just nu vill jag bara att han ska få komma ut och få lite fina rundor och känna på formen. Men jag tänker åtminstone försöka starta minst 110 under året på honom. Sedan får vi se i vilken takt han utvecklas och när det blir men det har jag som grundinställning i vart fall. Han kanske inte alls fixar det, nog har han kapacitet för det men är lite vilse i sin kropp just nu, eller går högre, det får vi se helt enkelt. Han är ju efter i sin utbildning och har lite tävlingsrutin ännu, därför måste man begränsa kraven på honom till skillnad från andra sjuåringar.

Bubblan får tävla lite granna men måste hinna vila och smälta allting emellan eftersom att hon är rätt ung men framförallt så väldigt oefaren och oriden. Får se, hon kanske inte är redo för att tävla alls på hela året, kanske blir något bakslag. För tillfället går hon dock som en klocka men med hästar finns det ju inte överdrivet mycket garantier.. Kommer att behandla henne som en fyraåring eftersom hon endast blivit så pass lite riden och dessutom haft föl. Hade hennes tidigare ägare bara registrerat det ordentligt hade hon fått gå som fyraåring i år men nu får hon tävla som femåring vilket inte är helt rättvist kanske eftersom jag säkert tror hon skulle kunnat hoppa championat. Men samtidigt så är ju inte det överdrivet viktigt även om det vart roligt och jag tror att hon skulle visat framfötterna där. Nu gäller det bara att ha roligt och samtidigt inte utbilda henne för snabbt bara för att hon är samarbetsvillig och något begåvad.

 

Tävlingar 2013

 

Maj

V 19 Söndag                      Glanshammar                      Desert           (Anmäld)

V 20 Lördag&Söndag        Pålsboda (Örsta)                 Dina             

V 21 Söndag                      Hallsberg                            Desert         

Juni

V 22 Lördag                       ÖFK                                   Desert           Gräs

         Söndag                      ÖFK                                   Dina              Gräs, nat.

V 24 Lördag                       Kumla RK                          Dina

V 25 Söndag                      Linde                                  B, Desert       B= 80 & 90  

 

Juli

V27 Lördag                        Köping                                Desert           Gräs

        Söndag                       Köping                                Dina

V 30 Lördag                       Lockenkil                            Desert

        Söndag                       Lockenkil                            Dina

 

Augusti

V 31 Lördag                       Askersund                          Bubblan

         Söndag                      Askersund                          Dina

 

V 34 Söndag                      RK Kumla                          Dina             

V 35 Söndag                      Kuma RK                           Dina            

V 38 Fredag-Söndag          Karlstad                              Dina             

Kommentarer


Kommentera inlägget här: